Krem Şantili Pasta Tarifinin Detayları Krem şantili pasta, özel günlerinize eşlik edecek enfes tariflerimizden biridir. Bu tarifi aile fertlerinize veya misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilir ve onları bu dayanılmaz lezzetle tanıştırabilirsiniz. Krem şantili pasta, diğer pasta çeşitlerine oranla hem hafif hem de pratiktir. Pasta severlerin gözdesi olan bu tarifin yanında bir fincan kahve enfes gider. Gerekli Malzemeler Keki İçin
Kreması İçin
Keki Islatmak İçin
Süslemek İçin
Krem Şantili Pastanın Yapılışı Krem şantili pastanın yapımına ilk olarak derin bir karıştırma kabı alarak başlıyoruz. Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve ardından çırpın. Kıvamı açılmış olan yumurtalara şekeri ekleyin ve mikser ile güzelce çırpın. Bu noktada, yumurtalar ile şekerin iyi çırpılması, kekin istenilen beyazlığı vermesi ve güzel kabarması açısından önemlidir. Homojen bir kıvam alan şekerli karışıma su ile yağı da ilave edin ve mikserle çırpın. Akabinde un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kabın içine eleyerek alın. Ardından bu unlu karışımı kaşıkla alt üst olacak şekilde karıştırın. Sıvı olan kek malzemelerinin içine unlu malzemeyi de ekleyin ve tekrar çırpın. Tüm kek malzemelerini karıştırma kabının içinde buluşturduktan sonra çırpıcı ile 4-5 dakika kadar çırpın. Kelepçeli bir kek kalıbının içine yağlı pişirme kağıdı serin veya her tarafını margarin ile yağlayın. Hazır olan kek hamurunu kalıbın içine dökün ve güzel bir şekilde yayın. Ardından kelepçeli kalıbı fırına yerleştirin ve 175 derece sıcaklıkta 40 dakika kadar pişirin. Kekin piştiğini anlamak için içine bir bıçak veya kürdan batırın. Bu aşamada batırılan cisim temiz çıkarsa kek hamuru güzel bir şekilde pişmiş demektir. Kek yeterli kıvamda piştikten sonra soğuması için tezgahın üzerine alın ve kek soğurken diğer taraftan pastanın krem şantisini hazırlayın. Fazla derin olmayacak büyüklükte bir karıştırma kabı alın ve içine bir bardak süt ilavesi yapın. Ardından sütün üzerine toz şantiyi ilave edin ve mikserin kısık ayarında 3 dakika çırpın. 3 dakika sonra mikserin ayarını yükseltin ve çırpma işlemine 1 dakika daha devam edin. Hazır hale gelmiş olan krem şantiyi buzdolabına dinlendirmek için kaldırın. Soğumuş olan keki enlemesine olacak şekilde iki eşit parçaya kesin. Kesmiş olduğunuz kekin alt tabanının iç kısmına süt serpiştirerek ıslatın. Süt ile ıslatılmış olan yere hazırladığınız krem şantinin yarısını sürün ve üzerine diğer ıslattığınız kek tabanını yerleştirin. İç malzemesi hazır hale gelen pastanın dış kısmına da krem şanti sürdükten sonra damla çikolata ile her tarafını süsleyin ve işlemi bitirin. Pasta, servis yapmak için hazırdır. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Bu tarifte, pasta keki için kelepçeli kalıp kullanmak kekin şeklini korumasına yardımcı olur. Ayrıca, krem şantiyi buzdolabında dinlendirmek, pastanın daha kolay şekil almasını sağlar. Pastayı süslerken damla çikolatanın yanı sıra, meyve dilimleri veya rendelenmiş çikolata da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. |