Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize 15-20 dakika içerisinde hazırlayıp hemen sunabilirsiniz. Hem meşakkatli olmaması hem de lezzetinin bol olması nedeniyle bir sonraki sefere yapmak için sabırsızlanacağınız bir lezzettir. Sevdiklerinizin ve çocuklarınızın çok hoşuna gidecek bu pasta, özel günlerinizde veya ailenizin bir arada olduğu dönemlerde sizden sürekli istenilen bir tarif olacaktır. Petibörlü Pasta İçin Malzemeler
Not: Eğer pastanızın katlarının fazla olmasını istiyorsanız tepsinizin boyunu küçük tercih edebilirsiniz. Petibörlü Pasta Nasıl Yapılır? Petibörlü pastanın yapımına ilk önce muhallebi hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için derin bir pişirme kabı alalım ve içerisine süt ile un ilavesi yapıp iyice karıştıralım. Ardından yumurta ve kakaoyu ayrı bir karıştırma kabına alalım ve iyice çırpalım. Çırpma işleminin ardından bu karışımı süt bulunan tencerenin içerisine katalım ve ocağın altını açıp iyice karıştırarak pişirelim. Pişmiş olan muhallebinin içerisine son olarak vanilyayı ekleyelim ve bir mikser yardımıyla iyice çırpalım. Çırpılmış muhallebiyi hafif ılıması için bir kenarda bekletelim. Muhallebi ılıırken biz de tepsiye bisküvileri dizelim. İlk önce kare bir borcam alalım ve alt kısmına hafif şekilde muhallebiden sürelim. Ardından üzerine tek sıra şeklinde bisküvileri dizelim ve üzerine muhallebiden dökelim. Muhallebinin üzerine de yine tekrar bisküvi dizelim ve üzerine tekrar muhallebi döküp işlemi bitirelim. Pasta artık hazır hale gelmiştir. Servis yapmadan önce buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekledikten sonra sunum yapalım. Afiyet olsun. |