Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanına lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi; Elmalı Kek Malzemeleri
Elmalı Kek Nasıl Yapılır?Geniş bir kap içerisine iki tane yumurta kırılır. Daha sonra kaba bir bardak toz şeker ilave edilip iyice karıştırılır. Mikserle hızlı devirde 5 dakika çırpılır. Ardından kabın içerisine 1 bardak süt ve ¾ bardak ayçiçeği yağı eklenir. 1 paket kabartma tozu ve 2 bardak un elenerek karışıma ilave edilir ve tekrardan mikserle iyice çırpılır. Karışımın içerisine isteğe göre ceviz eklenir. Daha sonra kek kalıbı fazla olmayacak şekilde yağlanır. Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür. Elmanın kabukları soyulup ince ince dilimlenir. Bu ince elma dilimleri kekin üzerine sıralanır. Önceden ısıtılmış 175 ºC'deki fırına konulur. 25-30 dakika sonra kek fırından çıkarılır. En son olarak da elmalı kekin üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiştirilir. Dilimlenerek servis yapılır. Hem sağlıklı, hem yapılışı kolay, hem de leziz elmalı kekimiz hazır. Afiyet olsun. |
Elmalı kek yaparken mikserle karıştırma işlemi ne kadar önemli? Yeterince çırpmadığımda kekin dokusu nasıl olur?
Cevap yazMerhaba Yetener,
Elmalı kek yaparken mikserle karıştırma işlemi oldukça önemlidir. Hamuru yeterince çırpmazsan, kekin dokusu yoğun ve sert olabilir. Mikserle iyi çırpıldığında ise kek daha hafif ve kabarık olur. Özellikle şeker ve yağın iyice karışması, unu eklerken havanın korunması kekin dokusunu olumlu etkiler. Bu nedenle, tarifte belirtilen çırpma sürelerine uymak önemlidir.
Afiyet olsun!