Dondurmalı Pasta Ara Katları İçin:
Dondurmalı Pastanın Üzeri İçin:
Dondurmalı Pastanın Hazırlanışı:
Dondurmalı pasta hazırlamaya öncelikle karıştırma kabınıza
125 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarini ekleyip mikserle çırparak
başlayın. Margarin iyice çırpılıp krema kıvamı aldıktan sonra üzerine 1,5 su
bardağı toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Üzerine 2 adet yumurtayı
kırarak çırpma işlemine devam edin. Daha sonra çırpılan karışımın üzerine 2 su
bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve yeteri kadar un ilave
ederek karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
Hazırlanan kek hamurunu 3 eşit miktarda ayrı ayrı kapların
içine boşaltın. Ardından ayrılmış kek hamurlarının ilkine 1 çorba kaşığı Türk
kahvesi ekleyerek iyice pürüzsüz bir şekilde çırpın ve ikinci ayrılmış hamurun
üzerine 2 çorba kaşığı kakao ilave ederek iyice çırpın. Diğer kabın içindeki
kek hamurunu sade olarak bekletin.
Daha sonra pasta için kullanacağınız kalıbınızı iyice
yağlayın ve üzerine un serpiştirip ilk olarak sade kek hamurunu kalıba dökerek
185 derecede önceden ısıtılmış fırında kek kabarıp üzeri kızarana kadar
pişirerek fırından alın ve soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. Ardından diğer
kek hamurlarını da aynı kalıpta tek tek pişirerek soğumaya bırakın.
Teker teker pişirilen kekler soğurken sizde kremşantiyi
hazırlamak için karıştırma kabınıza 2 paket krem şanti ve 2 su bardağı sütü
ekleyip şanti koyulaşıncaya kadar çırpın ve sertleşmesi için buzdolabına
koyarak bekletin.
Daha sonra bekleyerek iyice soğuyan keklerin ilk katını düz
bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine dondurmanın bir bölümünü yayın ve
damla çikolataları serpiştirin. Ardından ikinci keki dondurmanın üzerine düzgün
bir şekilde yerleştirin ve tekrar üzerine dondurma sürerek damla çikolataları
serpiştirin.
Pastanın üçüncü katına da aynı şekilde yerleştirin ve daha
önce hazırlanarak buzdolabında bekletilen kremşantiyi, dondurmalı pastanın her
tarafına bir spatula yardımıyla sürerek sıvayın. Pastanın üzerini damla
çikolataları serpiştirip süsledikten sonra buzdolabında en az 3-4 saat kadar
bekletip dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.