Yaş Pasta Keki Yaş pasta keki, pastanın lezzetini belirleyen en önemli unsurdur. Kekin malzemeleri doğru oranlarda kullanıldığında pasta da o kadar lezzetli olur. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, malzemelerin ölçüleridir. Kek malzemeleri belirtilen ölçülerde kullanılmazsa, kek sönük veya tatsız olabilir. Vanilyalı Yaş Pasta Keki İçin Malzemeler
Vanilyalı Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır? İlk olarak şeker ile yumurta dikkatli bir şekilde çırpılmalı ve krema kıvamına getirilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yumurtaların köpük kıvamına gelmesidir. Köpük kıvamına gelen karışımın içerisine diğer malzemeler eklenmeli ve yaklaşık 5-7 dakika boyunca iyice çırpılmalıdır. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra kek hamuru, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilmelidir. Kek piştikten sonra fırından alınmalı ve soğuduktan sonra üç eşit parçaya bölünmelidir. İsterseniz iki parçaya da kesebilirsiniz. Kesme işlemi tamamlanan yaş pasta kekini krema ve krem şanti ile buluşturabilirsiniz. Kakaolu Yaş Pasta Keki İçin Malzemeler
Kakaolu Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır? Derin bir karıştırma kabına yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Ardından şeker ilave edip tekrar çırpın. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip mikser yardımıyla dikkatli bir şekilde karıştırın. Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış bir kelepçeli kek kalıbına dökün ve 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Pişen kakaolu yaş pasta kekini fırından alın ve soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra iki eşit parçaya ayırın ve diğer malzemelerle buluşturun. Gıda Boyalı Yaş Pasta Keki İçin Malzemeler
Gıda Boyalı Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır? Yumurta ile şekeri homojen bir kıvam elde edene dek iyice çırpın. Ardından gıda boyasını su ile açın ve tüm malzemelerle birlikte karıştırma kabına alıp güzelce çırpın. Hazırlanan karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Pişen keki fırından dikkatli bir şekilde çıkarın ve soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra iki eşit parçaya keserek kullanabilirsiniz. Afiyet olsun! |
Erendiz
23 Temmuz 2024 SalıKekin malzemelerini tam olarak belirttiğiniz ölçülerde kullanmadım ve sonrasında kekim neden sönük ve tatsız oldu, bu durum normal mi?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıErendiz, kek tariflerinde belirtilen ölçülere uymak oldukça önemlidir. Malzemelerin miktarları ve oranları, kekin kıvamı, kabarması ve lezzeti üzerinde doğrudan etkilidir. Eğer ölçüleri değiştirirseniz, sonucunda kekiniz sönük ve tatsız olabilir. Bu durum normaldir çünkü tarifteki dengeler bozulmuş olur. Gelecek sefer, tarifte verilen ölçülere sadık kalmaya çalışın, böylece daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.