Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki

Yaş pasta keki, pastanın lezzetini belirleyen en önemli unsurdur. Kekin malzemeleri doğru oranlarda kullanıldığında pasta da o kadar lezzetli olur. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, malzemelerin ölçüleridir. Kek malzemeleri belirtilen ölçülerde kullanılmazsa, kek sönük veya tatsız olabilir.

Vanilyalı Yaş Pasta Keki İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Vanilyalı Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır?

İlk olarak şeker ile yumurta dikkatli bir şekilde çırpılmalı ve krema kıvamına getirilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yumurtaların köpük kıvamına gelmesidir. Köpük kıvamına gelen karışımın içerisine diğer malzemeler eklenmeli ve yaklaşık 5-7 dakika boyunca iyice çırpılmalıdır. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra kek hamuru, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilmelidir. Kek piştikten sonra fırından alınmalı ve soğuduktan sonra üç eşit parçaya bölünmelidir. İsterseniz iki parçaya da kesebilirsiniz. Kesme işlemi tamamlanan yaş pasta kekini krema ve krem şanti ile buluşturabilirsiniz.

Kakaolu Yaş Pasta Keki İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kakaolu Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabına yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Ardından şeker ilave edip tekrar çırpın. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip mikser yardımıyla dikkatli bir şekilde karıştırın. Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış bir kelepçeli kek kalıbına dökün ve 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Pişen kakaolu yaş pasta kekini fırından alın ve soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra iki eşit parçaya ayırın ve diğer malzemelerle buluşturun.

Gıda Boyalı Yaş Pasta Keki İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 5 kahve fincanı buğday unu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı veya istenilen renkte gıda boyası

Gıda Boyalı Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır?

Yumurta ile şekeri homojen bir kıvam elde edene dek iyice çırpın. Ardından gıda boyasını su ile açın ve tüm malzemelerle birlikte karıştırma kabına alıp güzelce çırpın. Hazırlanan karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Pişen keki fırından dikkatli bir şekilde çıkarın ve soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra iki eşit parçaya keserek kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Erendiz

23 Temmuz 2024 Salı

Kekin malzemelerini tam olarak belirttiğiniz ölçülerde kullanmadım ve sonrasında kekim neden sönük ve tatsız oldu, bu durum normal mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Erendiz, kek tariflerinde belirtilen ölçülere uymak oldukça önemlidir. Malzemelerin miktarları ve oranları, kekin kıvamı, kabarması ve lezzeti üzerinde doğrudan etkilidir. Eğer ölçüleri değiştirirseniz, sonucunda kekiniz sönük ve tatsız olabilir. Bu durum normaldir çünkü tarifteki dengeler bozulmuş olur. Gelecek sefer, tarifte verilen ölçülere sadık kalmaya çalışın, böylece daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Alman Pastası

Alman Pastası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Güncel

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri