Kalpli Pasta Kalpli pasta, özellikle romantik anlar için mükemmel bir tatlıdır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz kalpli pasta tarifi: Kalpli Pasta İçin Malzemeler Pandispanya Keki İçin Malzemeler
Kreması İçin
Pastanın Arasına Konacak Malzemeler
Keki Islatmak İçin
Kalpli Pasta Üzeri İçin
Kalpli Pasta Nasıl Yapılır? Pandispanya kekini hazırlamak için, derin bir kapta 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpük oluncaya kadar mikserle 5 dakika çırpın. Daha sonra karışıma 1 çay bardağı suyu ilave edin ve 4 çorba kaşığı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirerek karışıma ilave edin. Mikserle yaklaşık 5 dakika daha çırpın. Yağladığınız kelepçeli kek kalıbına pandispanya kekinin hamurunu dökün ve 5 dakika dinlendirin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve 10 dakika ısındıktan sonra kekinizi fırına koyun. İlk 10 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Açarsanız eğer kek hamurunuz söner ve kabarmaz. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pandispanya kekiniz piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Pandispanya kekiniz soğurken, kalpli pastanın kremasını hazırlayın. Derin bir tencereye 1.5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı nişastayı ilave edip tel bir çırpıcıyla 5 dakika çırpın ve orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Krema piştikten sonra 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ilave ederek karıştırın ve soğuması için bir kenara alın. Pandispanya kekine kalp şekli verin. Boş bir kâğıt alın ve kalp resmi çizin. Çizdiğiniz kalp resmini pandispanya kekinin üzerine koyun ve kalp şeklinde kesin. Kalp şeklini alan keki ortadan ikiye ayırın ve yarım su bardağı süt ile ilk katını ıslatın. Islattığınız katına hazırladığınız kremayı eşit bir şekilde sürün. Daha sonra dilimlenmiş muz ve damla çikolata koyun. İkinci katı kekin üstüne koyun ve yarım su bardağı süt ile ıslatın. Kalpli pastanın üstüne sürülecek kremayı hazırlayın. 1 su bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Hazırladığınız kremanın yarısını kalpli pastanın üstüne spatula yardımıyla sürün. Kalan kremanın içine çok az kırmızı gıda boyası ekleyin ve karıştırın. Karıştırdığınız kremayı sıkma torbasının içine koyun ve kalpli pastanın üstüne istediğiniz şekli verin. Kalpli pastanızı 4-5 saat buzdolabında bekletin. Soğuk servis edin. Kalpli pastanız hazır. Afiyet olsun. |