Kalpli pasta için malzemeler
Pandispanya keki için malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Pastalı kekin arasına konacak malzemeler
Muz
Damla çikolata
Keki ıslatmak için
1 su bardağı süt
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Kırmızı gıda boyası
Kalpli pasta yapımı
Öncelikle kalpli kekin pandispanyasını hazırlamakla başlayın. Derin bir kapta 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpük oluncaya kadar mikserle 5 dakika çırpın. Daha sonra karışıma 1 çay bardağı suyu ilave edin ve 4 çorba kaşığı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirerek karışıma ilave edin. Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Yağladığınız kelepçeli kek kalıbına pandispanya kekinin hamuru dökün ve 5 dakika dinlendirin.
Fırınınızın ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısındıktan sonra kekinizi fırına koyun. İlk 10 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Açarsanız eğer kek hamurunuz söner ve kabarmaz. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pandispanya kekiniz piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
Pandispanya kekiniz soğurken kalpli pastanın kremasını hazırlayın. Derin bir tencereye 1.5 su bardağı süt,3 çorba kaşığı şeker,1 çorba kaşığı un, bir çorba kaşığı nişastayı ilave edip tel bir çırpıcıyla 5 dakika çırpın ve orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Kremanız piştikten sonra 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ilave ederek karıştırın ve soğuması için bir kenara alın.
Pandispanya kekine kalp şekli verin. Boş bir kâğıdı alın ve kalp resmi çizin. Çizdiğiniz kalp resmini pandispanya kekinin üzerine koyun ve kalp şeklinde kesin. Kalp şeklini alan keki ortadan 2'ye ayırın yarım su bardağı süt ile ilk katını ıslatın. Islattığınız katına hazırladığınız kremayı eşit bir şekilde sürün. Daha sonra dilimlenmiş muz ve damla çikolata koyun. 2. Katını kekin üstüne koyun ve yarım su bardağı süt ile ıslatın.
Kalpli pastanın üstüne sürülecek olan kremasını hazırlayın. 1 su bardağı süt,1 paket krem şantiyi kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Hazırladığınız kremanın yarısını kalpli pastanın üzerine spatula yardımıyla sürün. Kalan kremanın içine çok az kırmızı gıda boyası ekleyin ve karıştırın. Karıştırdığınız kremayı sıkma torbasının içine koyun. Kalpli pastanın üstüne istediğiniz şekli verin. Kalpli pastanızı 4-5 saat buzdolabında bekletin. Soğuk servis edin. Kalpli pastanız hazır.
Afiyet olsun.