Bisküvili Mozaik Pasta, pasta tarifleri içerisinde en kolayıdır. Malzemelerinin tamamı her evde bulunabilecek malzemelerden oluşmaktadır. Misafirler için lezzetli ve de gösterişli bir sunum olacaktır. Çocuklar bu pastayı çok severler ve içerisinde kullanılan malzemeler, çocuklar için yararlı malzemelerdir. Süt içmeyi sevmeyen çocuklar için içerisinde süt bulunduğundan dolayı tercih edilebilir.
Habersiz gelen arkadaşlara pratik bir şekilde hazırlanıp sunulabilecek bir tatlı seçeneğidir. Adet döneminde tatlı krizine girmiş olan hanımlara önerilebilir. Kan şekeri düşen kişiler içinde, kan şekerini hemen düzenleyebildiği için tavsiye edilir. İçerisinde süt kullanıldığı için mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabında kapalı bir kap içerisinde 3 gün boyunca saklanabilir. Derin dondurucu da saklanamaz. Öneri bu lezzetli ve pratik pasta yapıldığı gün tüketilmelidir.
- 1 Su Bardağı Süt
- 150 gr Tere Yağ
- 500 gr Pötibör Bisküvi
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 9 Adet Kuru İncir
- 9 Adet Kuru Kayısı
- 1 Su Bardağı İri Parçalı Ceviz
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Bisküvili Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
Derin bir kabın içerisine, bisküviler içlerinde iri parçalarda kalmak şartı ile ufalanmalıdır.
Ufalanan bisküviler bir kenara alınır ve kuru meyvelerin doğrama işlemi başlatılır. Kuru incir ve kuru kayısının fındık büyüklüğünde doğranmasın da fayda vardır. Doğrama işlemi biten kuru meyvelerde bisküvilere ilave edilir. Kabın içerisine kıyılmış olan ceviz ve kakao ilave edildikten sonra, kabın içerisinde bulunan malzemelerin tamamı elle ya da kaşık yardımı ile iyice harmanlanır. Diğer bir tarafta Ocağın altı çok kısık olmak şartı ile tereyağı eritilir ve eriyen tereyağının içerisine süt ilave edilir. Süt ve tereyağının ılınması beklenir ve ılıyan karışım, diğer tarafta bekleyen kuru karışıma ilave edilir. Bu aşamada olabildiğince hızlı olunması gerekmektedir. Ilık halde olan süt ve tereyağı katılaşacağından hemen karıştırılması gerekir. Kısmen hazır olan mozaik pastanın son aşamalarına geçilir. Kuru bir zemine öncelikle streç film serilir. Streç filmin üzerine pastanın karışımı dökülür ve rulo haline getirilir. Bu aşamada istenirse şekilli kek kalıpları da kullanılabilir. Streç filme sarılmış olan pasta buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirilir. Pasta buzdolabının dondurucu kısmında yaklaşık 2 saat bekletilmelidir. Tamamen donmuş ve kıvam almış olan pasta dolaptan çıkartılır. Servise hazırlanmak üzere dış kısmındaki streç filmden çıkarılır.
Bir tepsi içerisine dökülmüş olan Hindistan cevizinin içerisine konulan pastanın her tarafı Hindistan cevizine bulanır. Pastanın son aşaması da böylelikle tamamlanmış olur. Hazır olan pasta istenilen büyüklükte dilimlere kesilerek servis edilir.
Afiyet olsun.