Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırlayacağınız mükemmel bir pasta çeşididir.
Dondurmalı Pasta İçin Malzemeleri
Dondurmalı Pastanın Keki için
i>2 su bardağı süt1 çorba kaşığı Türk kahvesi2 çorba kaşığı kakao1,5 su bardağı toz şeker2 adet yumurta4 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozuDondurmalı Pasta Ara Katları içinDondurmalı Pastanın Üzeri için- 2 su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- Yeteri kadar damla çikolata
Dondurmalı Pasta Nasıl Yapılır?
Dondurmalı pasta hazırlamaya öncelikle karıştırma kabınıza 125 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarini ekleyip mikserle çırparak başlayın. Margarin iyice çırpılıp krema kıvamı aldıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Üzerine 2 adet yumurtayı kırarak çırpma işlemine devam edin. Daha sonra çırpılan karışımın üzerine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve yeteri kadar un ilave ederek karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
Hazırlanan kek hamurunu 3 eşit miktarda ayrı ayrı kapların içine boşaltın. Ardından ayrılmış kek hamurlarının ilkine 1 çorba kaşığı Türk kahvesi ekleyerek iyice pürüzsüz bir şekilde çırpın ve ikinci ayrılmış hamurun üzerine 2 çorba kaşığı kakao ilave ederek iyice çırpın.
Diğer kabın içindeki kek hamurunu sade olarak bekletin.
Daha sonra pasta için kullanacağınız kalıbınızı iyice yağlayın ve üzerine un serpiştirip ilk olarak sade kek hamurunu kalıba dökerek 185 derecede önceden ısıtılmış fırında kek kabarıp üzeri kızarana kadar pişirerek fırından alın ve soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. Ardından diğer kek hamurlarını da aynı kalıpta tek tek pişirerek soğumaya bırakın.
Teker teker pişirilen kekler soğurken sizde kremşantiyi hazırlamak için karıştırma kabınıza 2 paket krem şanti ve 2 su bardağı sütü ekleyip şanti koyulaşıncaya kadar çırpın ve sertleşmesi için buzdolabına koyarak bekletin.
Daha sonra bekleyerek iyice soğuyan keklerin ilk katını düz bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine dondurmanın bir bölümünü yayın ve damla çikolataları serpiştirin. Ardından ikinci keki dondurmanın üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin ve tekrar üzerine dondurma sürerek damla çikolataları serpiştirin.
Pastanın üçüncü katına da aynı şekilde yerleştirin ve daha önce hazırlanarak buzdolabında bekletilen kremşantiyi, dondurmalı pastanın her tarafına bir spatula yardımıyla sürerek sıvayın. Pastanın üzerini damla çikolataları serpiştirip süsledikten sonra buzdolabında en az 3-4 saat kadar bekletip dilimleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.
21.01.2024 11:44:58
Dondurmalı Pasta Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|