Şarlot Pasta Şarlot pasta, görüntüsüyle kendine hayran bırakan ve tadına baktıktan sonra âşık olmamanız için hiçbir sebep olmayan bir lezzettir. Özel günlerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu pasta, sizin ve ailenizin vazgeçilmezleri arasında ilk sıralarda yer alacaktır. Şarlot pastanın içerisinde bol miktarda meyve bulunması münasebetiyle oldukça da faydalıdır. Şarlot Pasta Malzemeleri Pandispanya İçin
Dolgu Malzemeleri İçin
Şarlot Pasta Nasıl Yapılır? Öncelikle, 4 adet yumurtayı derin olmayan bir kabın içerisinde şeker ile 5 dakika boyunca karıştıralım. Homojen bir kıvam alan bu karışımın içerisine sırasıyla su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzel bir şekilde karıştıralım. Bu aşamada karışımın yaklaşık 5-6 dakika kadar çırpılması yeterli olacaktır. Karışım hazır hale gelince, fazla bekletmeden pişirme aşamasına geçelim. Bunun için fırını 180 dereceye ısıtalım ve ardından ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın tepsisine pişirme kağıdı veya alüminyum folyo serelim. Hazırladığımız hamuru tepsiye dikkatlice yerleştirelim. Hamuru düz bir şekilde yaymak için spatula veya düzgün bir bıçak kullanabilirsiniz. Hamurun aynı hizada pişmesi ve düz bir zemin şeklini alması önemlidir. Aksi halde pastayı sararken rulo aşamasında pürüz yaşayabilirsiniz. Daha önceden 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırına kek hamurunu içeren tepsimizi yerleştirelim ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim. 20-25 dakika sonra fırından çıkardığımız hamurumuzu biraz ılıncaya kadar üzerini bir bez ile örtüp ılımasını bu şekilde sağlayalım. Hamurumuz ılıdıktan sonra, üzerine çilek marmeladını bir kaşık yardımıyla sürelim. Bu aşamada kekin her tarafını boş yer kalmayacak şekilde marmelat ile kaplayalım. Ardından, çok sıkı bir şekilde rulo yaparak saralım ve buzdolabının dondurucu kısmına kaldıralım. Ruloyu birkaç saat dinlendirdikten sonra çıkaralım ve rulo şeklinde dilimleyelim. Dilimlerin bir kısmını derin bir kasenin içerisine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim. Muz ve çilekleri güzel bir şekilde (küp veya yuvarlak) doğrayalım. Krem şantiyi süt ile ayrı bir kabın içerisinde karıştıralım ve daha sonra kabın içerisine muz ve çilek parçalarını ekleyerek karıştıralım. Meyveli krem şantiyi 2 dakika kadar bekletelim. Akabinde, bekletmiş olduğumuz meyveli krem şanti karışımını rulo keklerin bulunduğu kasenin üzerine dökelim. Üzerine de kalan rulo dilimlerini ekleyelim ve buzdolabının dondurucu kısmına kaldıralım. İstediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |