Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi;
Elmalı kek malzemeleri
- 2 yumurta
- 1 bardak şeker
- ¾ bardak Ayçiçek yağı
- 1 bardak süt
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- ½ bardak dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 fincan pudra şekeri
- 1 adet büyük boy elma
Elmalı kek nasıl yapılır?
Geniş bir kap içine iki tane yumurta kırılır.
Daha sonra kaba bir bardak toz şeker ilave edilip iyice karıştırılır. Sonra mikserle hızlı devirde 5 dakika çırpılır. Sonra kabın içine 1 bardak süt ve ¾ bardak ayçiçeği yağı konulur. 1 paket kabartma tozu ve 2 bardak unut elek kullanarak eledikten sonra tekrardan mikserle iyice çırpılır. Karışımın içerisine isteğe göre ceviz eklenir.
Daha sonra kek kalıbını fazla olmayacak şekilde yağlanır. Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür. Elmanın kabuklarını soyup ince ince dilimlenir. Bu ince elma dilimleri kekin üzerine sıralanır. Daha sonra önceden ısıtılmış 175 ºC'deki fırına koyulur. 25-30 dakika sonra kek fırından çıkarılır. En son olarak da elmalı kekin üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiştirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Hem sağlıklı hem yapılışı kolay hem de leziz elmalı kekimiz hazır.
Afiyet olsun.