Frambuazlı Pasta
Frambuazlı Pasta tarifi ile en özel günlerinizi lezzetlendirin! Frambuazlı pasta görünümü ve tadı ile herkesin beğenisini alacak derecede şatafatlı ve dikkat çekicidir. Çikolatalı ve muzlu pastalardan sıkılan kişiler için alternatif bir çözüm olan frambuazlı pasta, aroması ile damağınız da çok hoş bir lezzet bırakacaktır. Frambuazın kalp sağlığına ve bağışıklık sistemine ne kadar faydalı bir meyve olduğunu herkes bilir.
Bu nedenle pasta ve meyve salataların da kullanmamızda fayda var.
Frambuazlı Pasta malzemeleri
Keki için- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için- 150 gram toz şeker
- 1,2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Krem şantisi için- 1 paket hazır orman meyveli krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- Frambuaz
Süslemek için- Kalp veya frambuaz görünümünde renkli drajeler
Frambuazlı Pasta Nasıl Yapılır?
Frambuazlı pasta için öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım ve iyice köpürtelim. Yeteri derecede köpüren karışımın içerisine elenmiş 1,5 su bardağı tam buğday ununu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştıralım. Daha sonra içerisine vanilya ile su ekleyelim ve harcı güzelce karıştırdıktan sonra yağlanmış bir tepsinin içerisine dökelim.
Bu aşamada yuvarlak ve kelepçeli bir tepsi önerimizdir.
Hazırlanmış olan keki önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırının içerisine gönderelim ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Kekin altı ve üzeri yeterli düzeyde piştikten sonra fırından alalım ve ılıması için bir kenarda bekletelim.
Kek ılıması için bekletilirken diğer taraftan kremanın yapım aşamasına geçelim. Bunun için öncelikle süt, vanilya, nişasta, un ve tozşekerini çok fazla derin olmayan bir tencerenin içerisine alalım ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kremanın kıvamı göz, göz olunca ocağın altını kısıp 2 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Krema pişince soğuması için bir kenara alalım ve bekletelim.
Krema soğurken keki kelepçeli olan kalıbın içerisinden çıkartalım ve ortadan ikiye bir bıçak vasıtasıyla keselim. Soğumuş olan kremayı kekin tek tabanının üzerine sürelim ve aralarına frambuaz meyvelerinden serpiştirelim. Ardından diğer kalan kek tabanını da kremanın üzerine yerleştirelim ve hafif şekilde bastırarak yapışmasını sağlayalım.
Kekin iç harcı tamamlandıktan sonra şimdi sıra da üst katmanı var. Bunun için krem şanti için verilen bütün malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alalım ve ilk önce kısık devirde ardından yüksek devirde çırpalım. Hazır hale gelen şantiyi frambuazlı pastanın her tarafına sürelim ve kenarlarına meyveli şekerlemelerden yerleştirip görselliğini arttıralım. Taze frambuazlar ile de pastanın orta kısmını süsleyip, buzdolabına dinlendirmek için pastayı kaldıralım. Buzdolabında yeterli düzeyde dinlenmiş olan frambuazlı pastayı alalım ve dilimleyelim. Dilimlediğimiz pasta dilimlerini servis tabaklarına alalım ve sunum yaparken tabağın çevrelerine frambuazlar yerleştirelim.
Afiyet olsun.
20.01.2024 06:23:35
Frambuazlı Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|