Karaorman Pastası

Karaorman Pastası, her zaman tüketilebilecek bir pasta çeşididir. Özellikle çocukların dikkatini çekebilecek görünüme ve lezzete sahiptir. Özel günler için oldukça başarılı bir pastadır. Doğum günlerinde gelecek olan konuklara sunulabilir. Misafir ağırlamak için tek başına bile kullanılabilir. Yaş pasta sevenlere önerilir. Hanımların günlerinde kullanabilecekleri lezzetli ve görünümü iştah açıcı bir tatlıdır.
İçerisinde kullanılan malzemeler oldukça faydalı ve zengindir. Buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır. Buzdolabında gereken saklama koşulları dikkate alındığı takdirde 4 gün boyunca saklanabilir. Yemeklerden sonra tatlı niyetine tüketilebilir.

Karaorman Pastasının Besin Değeri

  • Karbonhidrat (G) 58.21
  • Yağ (G) 4.23
  • Protein (G) 4.38
  • Sodyum (Mg) 117.15
  • Kolesterol (Mg) 86.12
  • Potasyum (Mg) 96.89
  • Kalsiyum 3398
  • Vitamin C 0.17
  • Vitamin A 62.64
  • Demir 1.00.

Karaorman Pastası malzemeleri

  • 4 Adet Yumurta
  • 1.5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
  • 10 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu

Kreması için

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
Ara Malzemesi
  • 1 Su Bardağı Dondurulmuş Vişne
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
Keki Islatmak için
  • 1 Su Bardağı Vişne Suyu
Dış Kaplaması için
  • 2 Paket Kakaolu Toz Kremşanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 200gr Bitter veya Sade Çikolata/ Rendelenmiş
Karaorman Pastası Nasıl Yapılır?

Derin bir çırpma kabının içerisine yumurtalar ve toz şeker konulur.
Mikser ile malzeme 6 dakika çırpılır. Mikserin devri düşürülüp, kabın içerisine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenmek şartı ile ilave edilir. Kuru malzemenin ilavesinden sonra karışım 2 dakika kadar çırpılır. Hazır olan kek tabanına yağlı kâğıt serilmiş olan yuvarlak bir kek kalıbına dökülür. Bu aşamada eğer var ise kelepçeli kek kalıbı önerilir. Kalıba dökülmüş olan kek hamuru kalıp içerisine iyice yayılır ve önceden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırına konulur. Kekin pişme süresi 25 dakikadır. Pişme işlemi tamamlanan kek soğuması için bir kenara alınır ve bekletilir.

Diğer tarafta Kremanın ilk hazırlıkları başlatılır. Kremanın pişirileceği tencerenin içerisine süt ve yumurta sarıları konulur. Ocağa alınmadan önce yumurta sarıları ile süt iyice çırpılmalıdır. Kısık ateşte Kremanın pişirilme işlemi başlatılır. Ilıyan sıvının içerisine sırası ile un, kakao, nişasta ve şeker ilave edilir. Pişirme işleminin tamamı karıştırılarak yapılmalıdır. Krema kaynadıktan sonra 6 dakika pişirilmelidir. Pişme işlemin tamamlanan krema, soğuyana kadar karıştırılmalıdır. Öneri, Kremanın daha kıvamlı olması isteniyorsa, mikser ile 3 dakika kadar çırpılması önerilmektedir. Pişen ve soğuyan krema hazır demektir.

Derin bir kabın içerisine dış kaplamada kullanılacak olan kremşanti ve süt konulur. Mikser ile 10 dakika boyunca aralıksız çırpılır. Çırpılan kremşanti daha kıvamlı olması için buzdolabında 10 dakika bekletilir.

Pastanın keki, üç eşit parçaya kesilir. Pastanın ilk katını oluşturacak olan kek tabanı, servis edileceği pasta tabanına yerleştirilir. Kekin üzerine yemek kaşığı yardımı ile vişne suyu dökülür. İyice ıslatılmış olan kekin üzerine ilk olarak krema dökülüp, spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolataları serpilir. Pastanın ikinci katını oluşturacak olan kek birinci katın üzerine yerleştirilir ve vişne suyu ile iyice ıslatılır. Islatılmış olan kata krema dökülür ve yine spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine damla çikolatalar ve vişne taneleri serpilir. Bu işlemlerin tamamı son katta da tekrarlanır.

Pasta dış kaplama aşamasına gelmiştir. Dış kaplamanın ilk aşaması, buzdolabında soğutulmuş olan kremşantinin sürülmesidir. İlk olarak kremşanti pastanın en üst bölümüne dökülür ve nazikçe pastanın tamamı kremşanti ile kaplanır. Kremşantinin 5 yemek kaşığı kadarı, pasta süslemesinde kullanılan torbaya doldurulur ve pastanın istenen yerlerine süslemeler yapılır. Süslenmiş olan pastanın üzerine yine istenen yerlere vişne parçaları ve damla çikolata serpilir. Pastanın servisten önceki son işlemi olan, rendelenmiş çikolatanın tamamı pastanın her yerine serpilir. Tamamlanmış olan Karaorman Pastası servisten önce buzdolabında 45 dakika soğumaya bırakılır. Soğuma işlemi tamamlanmış olan Karaorman pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:24:22
Karaorman Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karaorman Pastası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karaorman Pastası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islak Kek

Islak kek için malzemeler4 adet yumurta.2 su bardağı şeker.2 çorba kaşığı kaka...
Devamını Oku

Kalpli Pasta

Kalpli muzlu pasta, romantik bir dokunuşla hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kalpli muzlu pasta yapmak için basit bir tarifKalp...
Devamını Oku

Eti Puf Pasta

Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu ta...
Devamını Oku

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerin...
Devamını Oku

Kremalı Pasta

Kremalı pasta için malzemeler3 adet yumurta.1.5 su bardağı toz şeker.1 su bard...
Devamını Oku

İmam Sarığı Pastası

İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anım...
Devamını Oku

Elmalı Kek

Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi;Elmalı kek...
Devamını Oku

Dondurmalı Pasta Tarifi

Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırla...
Devamını Oku

Krem Şantili Pasta

Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile ...
Devamını Oku

Çilekli Pasta

Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzel...
Devamını Oku

Yaş Pasta Keki

Yaş pasta keki, pastaya lezzet veren en önemli malzemedir. Pastanın kek malzemesi ne kadar yerinde olursa lezzeti de o kadar güzel olur. Burada dikkat edilec...
Devamını Oku

Havuçlu Pasta

Havuçlu pasta için malzemeler2 su bardağı şeker4 yumurta2 su bardağı çekilmiş ceviz2 su bardağı rendelenmiş ha...
Devamını Oku

Beyaz Çikolatalı Pasta

Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururla su...
Devamını Oku

Bisküvili Pasta

Mutfakların vazgeçilmezi olan tatlı ve pastalar kadınların mutfak kurtarıcısı gibidir. Bisküvili pasta hem kolay tarifi hem de lezzeti ile ev hanımlarının en...
Devamını Oku

Doğum Günü Pastası

Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını t...
Devamını Oku

Petibörlü Pasta

Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize 15...
Devamını Oku

Kakaolu Pasta

Kakaolu pasta, mutfağınızda kolayca ve zahmetsizce yapabileceğiniz lezzetlerin başında yer alıyor. Ailenizle ve misafirlerinizle akşam çayında ağızları tatla...
Devamını Oku

Rus Pastası

Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya'da yapılan, ayr...
Devamını Oku

Puf Pasta

Puf pasta, içerisinde yumurta şeker, süt sıvı yağ gibi kek malzemeleri kullanılarak kek yapılarak krema ve meyve dilimleri ile süslenen ve kek parçaları ile kapatıl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024