- 1 litre yarım yağlı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 3/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı mısır nişastası
- Çilek, muz, kivi gibi çeşitli mevsim meyveleri
- Pudra şekeri,
- Antep fıstığı
Milföy Pasta Nasıl Yapılır?
Milföy hamurları dondurucudan çıkartılır ve tezgâh üzerine tek tek açılarak biraz çözülmesi sağlanır. Milföy hamurları çözüldükten sonra üzerine pudra şekeri serpilir ve dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açılır. Yağlı pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine yan yana yerleştirilir. Çatal ile sık sık batırarak milföyde delikler oluşturalım ve üzerine yine yağlı kâğıt serip diğer bir boş tepsi ile kapatılır. Bu şekilde iki tepsi arasında sıkışan milföy hamuru kabarmadan pişecektir.
Milföyler tepsilere uygun şekilde yerleştirildikten sonra, önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirilir. Tepsi ile üzeri kapalı olduğu için piştiğini anlamak zor da olsa hamurlar ince olduğundan dolayı kısa süre de pişer. Yaklaşık olarak 15 dakika sonra pişmiş olur.
Milföy hamurları pişince fırından çıkartılır ve serilerek soğutulur. Dikdörtgen şeklindeki büyük parçalar istenilen şekilde ufak parçalara kesilir. Her bir parça üçgen, kare ya da dikdörtgen şekillerinde 3-4 tane parçaya kesilebilir.
Kremayı hazırlamak için orta büyüklükteki bir tencere alınır. Yumurtanın akı ile sarısı ayrılarak sarısı tencereye alınır. Beyazını ise başka bir yemekte kullanmak için bir kâse içine ayırabiliriz. Yumurtanın üzerine elenmiş un, mısır nişastası, vanilya, toz şeker ve limon kabuğu rendesi eklenir. Daha sonra içine yavaş yavaş süt ekleyelim ve bir taraftan da karıştıralım. Orta hararetli ısıda ocak üzerine alalım. Topaklanma olmadan pürüzsüz bir krema yapmak için sürekli karıştıralım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım ve 2-3 dakika daha kaynatalım. Koyu kıvamlı bir krema elde edelim. Kremayı ocaktan indirelim ve soğumaya bırakalım. Krema soğuyunca tereyağı veya margarin ilave edelim ve mikser ile çırpalım.
Krema da hazırlandıktan sonra kullanacağımız mevsim meyveleri yıkanır ve dilimlenir. Milföy hamurundan bir parça alınır ve üzerine krema sürülür ve meyve dilimi yerleştirilir. Üzerine ikinci kat milföy hamuru koyularak yine krema sürülür. Krema üzerine yine meyve dilimi koyularak üçüncü kat milföy hamuru ile kapatılır. Son olarak üzerine bol miktarda pudra şekeri serpilerek aralara da Antep fıstığı ile şekil verilir ve yine meyve dilimleri ile süslenir.
Milföy pasta hazırlandıktan sonra servis yapılıncaya kadar buzdolabında tutulur. Servis yapacağımız zaman buzdolabından çıkartıp her bir pasta dilimi servise sunulur.
Afiyet olsun.