Rus Pastası

Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya'da yapılan, ayrıca Ukrayna ve Çek Cumhuriyetlerinde de yapılan bir pastadır. Ülkemizde de bilinen ve yapılan bir tatlı olmuştur. İçerisinde bal ve krema kullanılması ile bol enerji veren bir pasta türüdür.
Doğum günleri ve özel günler de yapılabilecek şık bir pasta görüntüsü vardır. Hazırlanış ve yapılışı da oldukça kolaydır.

Rus Pastası Malzemeleri


Bisküvi İçin Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı karbonat

Krema İçin Malzemeleri

  • Yarım kg. Krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
Üstünü Kaplamak İçin Malzemeleri
  • 1 su bardağı ceviz
  • 50 gram çikolata
  • 3 yemek kaşığı süt
Rus Pastası Nasıl Yapılır?

İlk olarak bisküvi hamuru hazırlanır. Hamur yapımında kullanacağımız tereyağı tava içerisine alınır ve kısık ateşte eritilir. Ayrı bir küçük tava içine bal ve karbonat koyularak kısık ateşte köpükler oluşana kadar pişirilir ve ocaktan indirilir. Geniş ve derin bir yoğurma kabının içine yumurtalar kırılır. Toz şeker eklenir ve toz şeker eriyip köpükler oluşuncaya kadar çırpılır. Koyu bir krema kıvamını alınca eritilmiş tereyağı ile ballı karbonat karışımı eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
Bisküvi hamuruna unu, eleyerek yavaş yavaş ekleyelim. Bisküvi hamurunu yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru altı eşit parçaya bölelim ve üzerini bir bez ile örterek yaklaşık on dakika kadar bekletelim.

Bu arada kremayı hazırlayabiliriz. Derin bir kâse içine krema ve bal koyulur. Üzerine toz şeker eklenerek mikser yardımı ile iyice çırpılır. Sonra da kıvamını alması için buzdolabına koyulur.

Bisküvi hamurundan ayırdığımız bezelerden birini alarak tezgâh üzerinde yaklaşık 25 cm'lik daire biçiminde açalım. Fırını önceden ısıtılır ve bisküviler kısa sürede pişirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta ki fırında 3-4 dakika gibi bir süre içinde pişmiş olur. Pişen bisküvi çıkartılır ve bir başka beze açılarak yine aynı şekilde pişirilir. Bütün bisküvi hamurları pişirilir ve soğuması için bir kenara alınır. Bisküviler soğuduktan sonra ortalama olarak onların büyüklüğündeki yuvarlak bir kalıp ile kesilerek hepsini aynı büyüklükte yapabiliriz. Büyük bir tencere kapağı kalıp olarak kullanılabilir. Hazırlayıp buzdolabına koyduğumuz kremayı çıkartalım. Tepsi içerisine bir tane bisküvi koyalım ve üzerine kremadan sürelim ve tekrar bisküvi koyalım. Bu şekilde bir kat bisküvi, bir kat krema olacak şekilde bütün katları yerleştirelim. En son bisküviden sonra kremayı en üste ve yanlara da sürerek pastayı krema ile kapatalım. Bu şekilde pastayı yaklaşık bir saat kadar buzdolabında bekletelim.

Bisküviler kesilince kenarlarından arta kalan kısımları ile cevizleri mutfak robotundan geçirerek parçalayalım. Pastanın üstünü ve kenarlarını bu parçalar ile kaplayalım. Ufak bir kap içerisine çikolata ile sütü koyarak benmari usulü eritelim. Daha sonra da iğne kısmı çıkarılmış bir enjektör içine çekelim. Rus pastasının üzerine çikolata ile süsleyelim. Rus pastası hazırlandıktan sonra buzdolabına koyularak dinlenmesi sağlanır. Kremasının tam kıvamın alması için bir gün buzdolabında beklemesi gerekir.

Bir gün buzdolabında bekletildikten sonra Rus pastası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:16:44
Rus Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Rus Pastası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Rus Pastası"
1 dilim pasta, beslenme programınızdaki 1/2 bardak süt, 2 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyveye eşit gelir. Ara sıra kaçamak yapan biriyseniz, günlük beslenme düzeninden bu besinleri bir günlüğüne çıkartarak, denge sağlayabilirsiniz. Diyeti bozanlardansanız, o zaman seçenek tercih etmenin veya mutfağa girmenin zamanı gelmiş demektir.
Kaptan . 19.02.2014

Islak Kek

Islak kek için malzemeler4 adet yumurta 2 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı süt ...
Devamını Oku

Kalpli Pasta

Kalpli muzlu pasta, romantik bir dokunuşla hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kalpli muzlu pasta yapmak için basit bir tarifKalp...
Devamını Oku

Eti Puf Pasta

Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu ta...
Devamını Oku

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerin...
Devamını Oku

Kremalı Pasta

Kremalı pasta için malzemeler3 adet yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su ba...
Devamını Oku

İmam Sarığı Pastası

İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anım...
Devamını Oku

Elmalı Kek

Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi;Elmalı kek...
Devamını Oku

Dondurmalı Pasta Tarifi

Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırla...
Devamını Oku

Krem Şantili Pasta

Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile ...
Devamını Oku

Çilekli Pasta

Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzel...
Devamını Oku

Yaş Pasta Keki

Yaş pasta keki, pastaya lezzet veren en önemli malzemedir. Pastanın kek malzemesi ne kadar yerinde olursa lezzeti de o kadar güzel olur. Burada dikkat edilec...
Devamını Oku

Havuçlu Pasta

Havuçlu pasta için malzemeler2 su bardağı şeker4 yumurta2 su bardağı çekilmiş ceviz2 su bardağı rendelenmiş ha...
Devamını Oku

Beyaz Çikolatalı Pasta

Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururla su...
Devamını Oku

Bisküvili Pasta

Mutfakların vazgeçilmezi olan tatlı ve pastalar kadınların mutfak kurtarıcısı gibidir. Bisküvili pasta hem kolay tarifi hem de lezzeti ile ev hanımlarının en...
Devamını Oku

Doğum Günü Pastası

Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını t...
Devamını Oku

Petibörlü Pasta

Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize 15...
Devamını Oku

Kakaolu Pasta

Kakaolu pasta, mutfağınızda kolayca ve zahmetsizce yapabileceğiniz lezzetlerin başında yer alıyor. Ailenizle ve misafirlerinizle akşam çayında ağızları tatla...
Devamını Oku

Puf Pasta

Puf pasta, içerisinde yumurta şeker, süt sıvı yağ gibi kek malzemeleri kullanılarak kek yapılarak krema ve meyve dilimleri ile süslenen ve kek parçaları ile kapatıl...
Devamını Oku

Şarlot Pasta

Şarlot pasta, görüntüsüyle kendine hayran bırakan, denemek için sabırsızlanacağınız bu pastanın tadına da baktıktan sonra âşık olmamanız için hiçbir sebep yo...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024