Uğur Böcekli Pasta

Uğur Böcekli Pasta, doğum günleri için sevimli ve lezzetli bir seçenek olacaktır. Pastanın genel görünümünden dolayı, özellikle çocuklar çok beğeneceklerdir. Yapılışı zahmetli olsa da sonucu oldukça hoş ve lezzetlidir. Bu görsel şölen vadeden pasta nişan ve söz törenleri içinde idealdir. Süt ve şeker hamuru kullanıldığı için buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır.
Buzdolabında saklama koşulu, kapaklı bir kap içerisinde yaklaşık olarak 3 gündür. Tatlı sevenler için lezzetli ve sevimli bir seçenektir.

Uğur Böcekli Pastanın Besin Değeri

  • Protein (G): 4.38
  • Karbonhidrat (G): 58.21
  • Yağ (G): 4.53
  • Sodyum (Mg): 117.15
  • Kolesterol (Mg): 86.12
  • Potasyum (Mg): 96.89
  • Vitamin A: 62.64
  • Vitamin C: 0.17
  • Demir: 1.00.

Uğur Böcekli Pasta malzemeleri


Pandispanya için

  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Fincan Un
  • 4 Fincan Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Sıcak Su
  • 2 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
Kreması için
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 7 Yeme Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Sade Kremşanti
Pandispanyayı Islatmak için
  • 1 Su Bardağı Vişne Suyu
Ara Kat için
  • 2 Paket Kremşanti
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt
  • 1 Adet Muz
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
Üzerinin Süslemesi için
  • 500 Kg Kırmızı Şeker Hamuru
  • 300 Kg Siyah Şeker Hamuru
  • 50 Kg Beyaz Şeker Hamuru
Uğur Böcekli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın hazırlığına ilk olarak pandispanya kekinden başlanmalıdır.
Derin bir çırpma kabının içerisine şeker ve yumurta konulur. Mikser ile kabın içerisindeki şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Sıvı yağ ve sıcak su eklenir, çırpma işlemine devam edilir. Pandispanyanın son malzemeleri olan un, kabartma tozu ve vanilyada eklenir. İyice çırpılan pandispanya keki pişme işlemine hazırdır. Yağlı kâğıt serilmiş olan fırın kabının içerisine hamur iyice serilir. Uğur böceğinin kafasını oluşturacak olan bölümün keki, ufak bir fırın kabında ayrı olarak pişirilmelidir. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına her iki tepside yerleştirilir. Pandispanya kekleri 40 dakika kadar pişirilir. Pişme işlemi tamamlanmış olan pandispanya kekleri soğumaları için fırından çıkarılır.

Krema Nasıl Yapılır?

Orta ateşteki ocağın üzerine derin bir tencere koyulur. Tencerenin içerisine süt, nişasta, un, vanilya ilave edilir ve krema pişene kadar sürekli karıştırılır. Kremanın pişmesine yakın şeker ilave edilir ve bir müddet daha pişirilir. Pişmiş olan krema derin bir çırpma kabının içerisine alınır ve üzerine 1 paket toz kremşanti eklenir. Mikser ser ile krema soğuyana kadar çırpılır. Hazır olan krema soğuması için bir kenara alınır.

Ara Katın Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine süt, kremşanti ilave edilir ve kremşanti iyice katılaşana kadar çırpılır. Çırpma işlemi tamamlanan kremşanti soğuması için buzdolabına konulur. Ara katta kullanılacak olan muzlar dilimlenir.

Pandispanya keki üç eşit parçaya kesilir. Servis edilecek olan tepsinin içerisine ilk kat konulur ve meyve suyu ile ıslatılır. Uğur böceğinin kafa kısmı da aynı işleme tabi tutulur. İlk kat meyve suyu ile ıslandıktan sonra krema bir spatula ile kekin üzerine yayılır. Kremanın üzerine ikinci pandispanya katıda konulur. Tekrar ıslatılan kekin üzerine önce kremşanti dökülüp, yayılır ve muz dilimleri sıralanır. Pastanın ikinci katı olan kremşantili kata damla çikolatalarda serpilir ve malzemeyi örtmek için tekrar kremşanti sürülür. Pastanın üçüncü yani son katı konulur ve meyve suyu ile iyice ıslatılır. Son kata çok ince bir tabaka kremşanti sürülür.

Pastanın Üst Kısmının Hazırlığı

İlk olarak şeker hamurunun kırmızı renkte olanı, merdane ile bir santim kalınlığında açılır. Açma esnasında yapışmalar gerçekleşeceği için, bu durumda açma işlemi nişasta ile yapılmalıdır. Kırmızı şeker hamuru açıldıktan sonra pastanın üzerine dikkatlice yerleştirilir. Uğur böceği pastanın kafa ve beneklerini oluşturacak olan hamurun açılışı da gerçekleştirilir. Benekleri oluşturmak için bir kola kapağından yardım alınabilir. Beneklerin ve diğer bölümlerin yapıştırılmasında su ve fırça kullanılmalıdır. Kafa kısmının siyah renkteki hamuru dikkatlice kafa kısmına örtülür. Beneklerde uğur böceğinin iki kanat kısımlarına tek tek yerleştirilir. Yavaş yavaş şekillenen pastanın son aşamalarına gelinmiştir. Uğur böceğinin ağzını oluşturacak olan beyaz şeker hamuru elle şekillendirilir ve ağız kısmına yerleştirilir. Uğur böceğinin gözleri beyaz renkte hamurdan yapılmalıdır. Son olarak uğur böceğinin antenleri de siyah renkte hamurdan yapılır. Şeker hamurunun üzerinde kalan nişastaların giderilmesinde fırça ile su kullanılabilir. Tamamlanmış olan pasta buzdolabında en az 6 saat dinlenmelidir. Uğur böcekli pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:08:14
Uğur Böcekli Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Uğur Böcekli Pasta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Uğur Böcekli Pasta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islak Kek

Islak kek için malzemeler4 adet yumurta.2 su bardağı şeker.2 çorba kaşığı kaka...
Devamını Oku

Kalpli Pasta

Kalpli muzlu pasta, romantik bir dokunuşla hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kalpli muzlu pasta yapmak için basit bir tarifKalp...
Devamını Oku

Eti Puf Pasta

Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu ta...
Devamını Oku

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerin...
Devamını Oku

Kremalı Pasta

Kremalı pasta için malzemeler3 adet yumurta.1.5 su bardağı toz şeker.1 su bard...
Devamını Oku

İmam Sarığı Pastası

İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anım...
Devamını Oku

Elmalı Kek

Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi;Elmalı kek...
Devamını Oku

Dondurmalı Pasta Tarifi

Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırla...
Devamını Oku

Krem Şantili Pasta

Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile ...
Devamını Oku

Çilekli Pasta

Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzel...
Devamını Oku

Yaş Pasta Keki

Yaş pasta keki, pastaya lezzet veren en önemli malzemedir. Pastanın kek malzemesi ne kadar yerinde olursa lezzeti de o kadar güzel olur. Burada dikkat edilec...
Devamını Oku

Havuçlu Pasta

Havuçlu pasta için malzemeler2 su bardağı şeker4 yumurta2 su bardağı çekilmiş ceviz2 su bardağı rendelenmiş ha...
Devamını Oku

Beyaz Çikolatalı Pasta

Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururla su...
Devamını Oku

Bisküvili Pasta

Mutfakların vazgeçilmezi olan tatlı ve pastalar kadınların mutfak kurtarıcısı gibidir. Bisküvili pasta hem kolay tarifi hem de lezzeti ile ev hanımlarının en...
Devamını Oku

Doğum Günü Pastası

Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını t...
Devamını Oku

Petibörlü Pasta

Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize 15...
Devamını Oku

Kakaolu Pasta

Kakaolu pasta, mutfağınızda kolayca ve zahmetsizce yapabileceğiniz lezzetlerin başında yer alıyor. Ailenizle ve misafirlerinizle akşam çayında ağızları tatla...
Devamını Oku

Rus Pastası

Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya'da yapılan, ayr...
Devamını Oku

Puf Pasta

Puf pasta, içerisinde yumurta şeker, süt sıvı yağ gibi kek malzemeleri kullanılarak kek yapılarak krema ve meyve dilimleri ile süslenen ve kek parçaları ile kapatıl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024