Doğum Günü Pastası

Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını temenni ederek, onlar için güzel bir pasta hazırlamalıyız. Yapacağımız pasta özel olmalı, normal zamanlarda yaptıklarımızdan biraz farklı olmalı. Bu özel günün anlamını ifade edebilmeli. Bu yüzden bugün sizlere üç katlı bir doğum günü pastası tarifi vermeyi uygun bulduk.
Pastanız bittiğinde, pastanelerde yapılanlardan daha güzel olacaktır. Çünkü bunu hazırlarken, eminiz sevginizi de katacaksınız. Tadına doyum olmayacak bu pastanın yapımına bir an önce başlayalım isterseniz. Doğum gününü kaçırmayalım.

Doğum günü pastası tarifi için gerekli olan malzemeler


26 cm kelepçeli kalıp içinde hazırlanacak kek malzemeleri

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

20 cm kelepçeli kalıp içinde hazırlanacak kek malzemeleri (Bu malzemeler tek kek içindir.)

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üst krema için gerekli olan malzemeler
  • 2
    yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket krem şanti
Ara kreması için gerekli olan malzemeler
  • 1 paket çikolatalı kremole (Hazır olarak paketlerde satılan, sadece sütle çırpılarak hazırlanan bir tatlıdır)
  • Miktarı arzunuza göre damla çikolata
  • 1 paket muzlu kremole
  • 1 paket çilekli kremole
  • Çilek, muz gibi mevsim meyveleri
  • Şeker hamuru, yenilebilir özellikte gofret çiçekler (Süsleme için kullanılacak)
Doğum günü pastası nasıl yapılır?

Pandispanya keklerin yapımı: Pastamızı hazırlamak için üç tane pandispanya kek pişirmemiz gerekir. Bunlardan biri 26 cm kelepçeli kalıpta pişireceğimiz kakaolu pandispanya, diğer ikisi 20 cm kelepçeli kalıpta pişirilecek pandispanya keklerimiz. Bunları sade olarak hazırlayacağız. 20 cm'lik olanın bir tanesinin kenarlarını keserek, biraz küçülteceğiz. Keklerin yapımına 26 cm olan kelepçeli kalıbımızın ölçüleriyle başlayalım. Önce toz şeker ve sıvı yağı iyice çırpalım. Ardından yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edelim. Bu arada yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kekin güzel kabarmasına yardımcı olacak bir unsurdur. Malzemeler köpük, köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu, buğday nişastasını ve kakaoyu karıştırın. Bunları yumurtalı karışımın içine dökün. Tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Kek hamuru hazır hale geldiğinde, 26 cm'lik kalıbı yağlayın ve içine kek hamurunu içine boşaltın. 175 derecede ısıttığınız fırının içine pişmesi için atın. 20 cm'lik kalıpta pişecek kekleri de aynı şekilde hazırlayarak pişirin. Dediğimiz gibi 20 cm'lik olanın bir tanesinin kenarlarını tıraşlayarak, küçültün. Pişen kekler soğuduktan sonra, etrafını streç filmle kaplayarak, bir gece buzdolabında dinlendirin.

Krema nasıl yapılır?

Şimdi pastanın üzerine süreceğimiz ve arasına süreceğimiz kremaları hazırlayalım. Üzeri için hazırlayacağımız kremanın ununu, sütünü ve toz şekerini bir tencerede karıştıralım. Krem şanti için gerekli olan süt miktarını ayırmayı unutmayalım. Ocakta kremanın kıvamı koyulaşana kadar, karıştırarak pişirelim. Bunu bir kenarda soğumaya bırakalım. Ara kremasını da sütle çırparak hazırlayalım. Krem şantiyi hazırlayarak, üst kremanın içine koyarak, çırpalım. Kremalarımızı hazırlamış olduk.

Pastanın hazırlanması: Hazırladığımız pandispanya keklerin hepsini enine ortadan ikiye bölüyoruz. En alta kakaolu hazırladığımız keki koyuyoruz. Kek katlarını sütle ıslatıyoruz. İlk kata çikolatalı kremoleyi sürüyoruz. Üzerine damla çikolata serpiyoruz. Kek parçasının ikinci katını üstüne kapatıyoruz. Pastanın üzeri için hazırlamış olduğumuz kremadan, her tarafına sürüyoruz. Bu şekilde buzdolabına koyarak, yarım saat kadar kremanın sertleşmesi için bekletiyoruz. Şimdi 20 cm'lik olan kek katını sütle ya da portakal suyu ile ıslatarak, hazırlıyoruz. Arasına muzlu kremole sürüyor ve muz dilimleri ile süslüyoruz. Üzerine diğer katı kapatarak, kremamızı sürüyoruz. Yine donması için buzdolabına koyuyoruz. Diğer kekimize çilekli kremole süreceğiz. Bu kekin ilk katını tabağa yerleştirip, üzerine çilekli kremole ve çilekle süslüyoruz. Üstünü kapatarak, kalan kremayı her tarafına sürüyoruz. Yine buzdolabında dinlendiriyoruz. Buzdolabından çıkardıktan sonra, şeker hamurundan pastayı kapatacak parçalar kesiyoruz. Bununla pastamızı kapatarak, fazla olan yerleri bıçakla kesiyoruz. Bu işlemi tüm pastalara uyguluyoruz. Şimdi pastaları üst üste yerleştirmeye geçebiliriz. Bunun için çöp şişlerden faydalanabilirsiniz. Pasta boyunda ayarladığınız çöp şişleri, pastanın ortasına batırarak, diğer katı onun üzerine oturtun. Üç kat pastayı bu şekilde yerleştirin. Bu şekilde üç katlı bir pasta hazırlamış olduk. Şimdi pastamızı süsleyelim. Yenilebilir özellikte olan gofretleri suyla ıslatarak, üzerine koyabiliriz. Şeker hamuru ile süslü şekiller yapabiliriz. Burada biraz kendi yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Tarifimiz biraz oyalayıcı olsa da sonuç bir harika! Tam bir doğum günü pastası oldu. Artık pastanız ikram için hazırdır.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:33:15
Doğum Günü Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Doğum Günü Pastası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Doğum Günü Pastası"
Guzel muhtesem ela
Aysu . 03.07.2021 09:50:14

Islak Kek

Islak kek için malzemeler4 adet yumurta.2 su bardağı şeker.2 çorba kaşığı kaka...
Devamını Oku

Kalpli Pasta

Kalpli muzlu pasta, romantik bir dokunuşla hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kalpli muzlu pasta yapmak için basit bir tarifKalp...
Devamını Oku

Eti Puf Pasta

Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu ta...
Devamını Oku

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerin...
Devamını Oku

Kremalı Pasta

Kremalı pasta için malzemeler3 adet yumurta.1.5 su bardağı toz şeker.1 su bard...
Devamını Oku

İmam Sarığı Pastası

İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anım...
Devamını Oku

Elmalı Kek

Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi;Elmalı kek...
Devamını Oku

Dondurmalı Pasta Tarifi

Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırla...
Devamını Oku

Krem Şantili Pasta

Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile ...
Devamını Oku

Çilekli Pasta

Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzel...
Devamını Oku

Yaş Pasta Keki

Yaş pasta keki, pastaya lezzet veren en önemli malzemedir. Pastanın kek malzemesi ne kadar yerinde olursa lezzeti de o kadar güzel olur. Burada dikkat edilec...
Devamını Oku

Havuçlu Pasta

Havuçlu pasta için malzemeler2 su bardağı şeker4 yumurta2 su bardağı çekilmiş ceviz2 su bardağı rendelenmiş ha...
Devamını Oku

Beyaz Çikolatalı Pasta

Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururla su...
Devamını Oku

Bisküvili Pasta

Mutfakların vazgeçilmezi olan tatlı ve pastalar kadınların mutfak kurtarıcısı gibidir. Bisküvili pasta hem kolay tarifi hem de lezzeti ile ev hanımlarının en...
Devamını Oku

Petibörlü Pasta

Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize 15...
Devamını Oku

Kakaolu Pasta

Kakaolu pasta, mutfağınızda kolayca ve zahmetsizce yapabileceğiniz lezzetlerin başında yer alıyor. Ailenizle ve misafirlerinizle akşam çayında ağızları tatla...
Devamını Oku

Rus Pastası

Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya'da yapılan, ayr...
Devamını Oku

Puf Pasta

Puf pasta, içerisinde yumurta şeker, süt sıvı yağ gibi kek malzemeleri kullanılarak kek yapılarak krema ve meyve dilimleri ile süslenen ve kek parçaları ile kapatıl...
Devamını Oku

Şarlot Pasta

Şarlot pasta, görüntüsüyle kendine hayran bırakan, denemek için sabırsızlanacağınız bu pastanın tadına da baktıktan sonra âşık olmamanız için hiçbir sebep yo...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024