İmam Sarığı Pastası
İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anımsatan dış görünüşü ile konuklarınızın tabağında hoş bir estetik oluşturacaktır. Lezzetinin tarifi olmayan bu pasta ile hem gözünüzü hem de gönlünüzü hoş tutacaktır. Görüntüsü ile adından çokça bahsettiren bu pasta, görüntüsünün dışında lezzeti ile de nam salmıştır.
İmamın sarığı pastası malzemeler
Keki için- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı vanilya
Kreması için- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
İmam Sarığı Pastası Üzeri için- 90 gr bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı krema
Kenarları için- Yeterli miktarda Hindistan cevizi (1 su bardağı kadar)
İmam Sarığı Pastası Nasıl Yapılır?
Pastanın yapıma ilk olarak yumurtaları çırparak başlıyoruz. Yumurtaların içerisine şekeri de ekliyoruz ve homojen bir kıvam elde edene dek çırpma işlemini sürdürüyoruz. Akabinde diğer malzemeleri de teker, teker ekleyip karışımı yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Hazırlanmış olan kek karışımını yağladığımız fırın tepsisinin içerisine döküp yaklaşık 170 derecede pişiriyoruz.
Pişmiş olan kek, diğer kek tarifleri gibi fazla kabarmayacaktır. Pandispanya kıvamına gelmiş olan keki fırının içerisinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Kek soğurken bu arada kremayı hazırlayalım. Bunun için krema malzemeleri bir tencerenin içerisine alalım ve kaynayana dek pişirelim. Kaynamakta olan karışımı karıştırıcı ile 2 dakika kadar çırpalım ve soğuması için ocağın altını kapatıp bekletelim. Krema beklerken soğumuş olan keki bir bardak yardımıyla (Su bardağı veya çay bardağı) kesip kalıbını çıkartalım. Küçük ve yuvarlak kek parçalarının üzerine birer kaşık soğumuş kremadan koyalım ve üzerine diğer kek parçasıyla kapak yapalım. İki kekin arasında krema olacak şekilde bütün kek parçalarını değerlendirelim. Sandviç görünümünde olan keklerin etraflarına da krema sürelim ve arkasından etrafını ortası hariç Hindistan cevizi ile bulayalım. Akabinde bitter çikolatayı eritelim ve kekin krema sürülmemiş kısmına (Üst orta) dökelim. Hazır hale gelmiş olan pastayı buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Soğumuş olan pastamızı servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.
Not; kekin daha çok kabarmasını istiyorsanız kabartma tozunu tam kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kabarmış olan keki ikiye kesip daha çok ve bereketli, mini pastalar elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 05:14:54
İmam Sarığı Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|