Ağzı Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi
Bu tarifle, ağızda dağılan, yumuşacık ve nefis un kurabiyeleri yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı:
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (yaklaşık)
- Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumuşak tereyağını ve pudra şekerini bir kapta, krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurun kıvamına göre ayarlayın.
- Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında, 15-20 dakika veya hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın, ardından pudra şekerine bulayarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamış olması, kurabiyelerin ağızda dağılmasını sağlar.
- Hamuru fazla yoğurmayın, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
Afiyet olsun! |