Pasta keki, bir pastanın en önemli malzemesidir. Özellikle bol malzeme ile yapılan pasta kekleri, pasta malzemelerine bile gerek kalmadan tek başına bir çayın yanın da tüketilebilir. Davetsiz gelen misafirler karşısında ev sahibi hep telaşlı olur. Bu telaşı misafirlere yansıtmadan onlara yarım saat içerisinde bir pasta hazırlayıp hem kendiniz hem de misafirleriniz keyifli bir gün geçirebilirsiniz...
Pasta Keki (kakaolu) İçin Gerekli Malzemeler;
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tane oda ısısında yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kakao tozu
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 5 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pasta Keki Hazırlanışı;
Margarin ile beraber yumurta sarılarını geniş bir kabın içerisine alalım ve metal bir çırpıcı ile çırpalım. Daha sonra yumurtaların beyazlarını ayrı bir karıştırma kabına alalım ve mikserin ilk önce yavaş devrinde 2 dakika karıştıralım ve arkasından içerisine şekeri ilave edelim ve mikserin ayarını yükselterek çırpma işlemine 2 dakika kadar devam edelim.
Ardından yumurta sarılarının olduğu karışıma beyaz köpük kıvamına gelen karışımı da ekleyelim ve bu karışımların hepsini 3 dakika daha sürdürelim. Arkasından karışımın içerisine geri de kalan malzemeleri de ekleyelim ve çırpma işlemini 1-2 dakika daha uzatıp çırpmayı bırakalım. Tüm malzeme karıştıktan sonra kelepçeli bir kek kalıbının içerisini yağlayıp kek hamurunu dökelim. 180 derecelik fırının içerisinde pasta kekini 30-35 dakika pişirelim ve keki piştikten sonra fırından alıp, soğuk olarak pastanın yapımına başlayalım.
Pasta keki (vanilyalı) İçin Gerekli Malzemeler;
- 500 gr elenmiş buğday unu
- 125 gram tereyağı
- 4 tane orta boy yumurta
- Pudra şekeri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pasta Keki (vanilyalı) Hazırlanışı;
Tereyağını ilk olarak küçük bir pişirme kabının içerisine alalım ve eritelim. Ardından yağı bir karıştırma kabına alalım ve içerisine şeker, vanilya, kabartma tozu, un ve süt ilavesi yapıp metal olmayan bir kaşık ile aynı yöne çevirerek karıştıralım. Bu husus da biraz kolunuz ağrıyabilir ama kekinizi görünce ağrınızdan eser kalmayacaktır.
Ayrı bir kabın içerisine yumurtaları alalım ve çırpıcı ile çırptıktan sonra kek karışımının içerisine ilave edelim ve kaşıkla tekrar karıştıralım. Kek hamuru hazır hale gelmiştir. Şimdi sırada pişireceğimiz kelepçeli kalıbı yağlamak var. Kelepçeli kek pişirme tepsisinin her tarafını sıvı yağ ile düzgün bir şekilde yağlayalım ve kek hamurunu tepsiye ilave edelim.
180 dereceye ayarladığımız fırın ısısının içerisinde kekimizi 45 dakika kadar pişirelim ve daha sonra fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Kekimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirelim ve pasta için enlemesine olacak şekilde üç eşit parçaya ayıralım.
Şimdiden Afiyet Osun...