Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası

Diş Pastası Nedir?

Diş pastası, bebeklerin ilk dişlerini çıkarması sebebiyle yapılan özel bir pastadır. Diş buğdayı adında bilinen bu kutlamanın en önemli detayı, diş pastasıdır. Bu makalede, sizlere bebeğinize ya da çok yakınınıza yapabileceğiniz güzel bir diş pastası tarifi sunacağız.

Diş Pastası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Pandispanya Kek Malzemeleri

  • 6 adet yumurta
  • Bir fiske tuz
  • 100 gram elenmiş un
  • 120 gram toz şeker
  • 50 gram buğday nişastası
  • 75 gram yemeklik tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 140 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı Mus Malzemeleri (Kekin Katlarına Sürmek İçin)

  • 1 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 5 yemek kaşığı ılık su
  • 225 gram bitter çikolata
  • 125 ml sıvı krema
  • 3 adet yumurta
  • 5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat

Pasta Süslemesi İçin Malzemeler

  • Antep fıstığı, ceviz vs.
  • Muz dilimleri

Diş Pastası Nasıl Yapılır?

Pandispanya Kekin Hazırlanması

Tereyağını ve bitter çikolatayı ateşin üzerinde yakmadan eritin. Daha sonra yumurta sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırın. Beyazların içine bir fiske tuzu atarak mikser ile yüksek hızda çırpın. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra eritmiş olduğunuz çikolata ve tereyağı karışımını biraz soğuduktan sonra içine katın ve çırpmaya devam edin.

Ardından yumurta beyazlarını sarıların içine yavaş bir şekilde, kademeli olarak ilave edin ve çırpmaya devam edin. Diğer yandan elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı bir kabın içinde karıştırın. Bu karışımı diğer karışıma ekleyin ve karıştırın. Bu arada fırınınız 175 derecede önceden ısıtılmış olmalıdır. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış 26 cm'lik bir kelepçeli kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kekiniz piştikten sonra soğumasını bekleyin. Pandispanya keki bir gün önceden pişirmeniz tavsiye edilir. Streç film veya alüminyum folyo ile sararak buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde kekiniz nemli kalacaktır.

Çikolatalı Mus Hazırlanması

Tereyağını ve çikolatayı su ile ateşte eritin. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarıları karışımın içine tek tek ilave edin ve karıştırmayı ihmal etmeyin. Beyazları ise karbonatla birlikte çırpın. Sonra toz şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin. Yumurta beyazlarını çırptığınız karışımın önce yarısını, sarıların olduğu karışıma ilave edin. İçine sıvı kremayı koyarak iyice çırpın. Sonra kalan beyazları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Donması için kremayı buzdolabına kaldırın.

Diş Pastasının Hazırlanması

Önce keki buzdolabından çıkarın. Kekimizi yuvarlak kalıpta pişirdiğimizden, kenarlarını keserek dikdörtgen hale getirin. Bir kâğıdın üstüne diş kalıbı çizin. Bunu kekin üstüne koyarak, diş şeklinde keki hazırlayın. Keki enine üç parçaya bölün. Bunu bir ip yardımıyla düzgün bir şekilde yapabilirsiniz. Kek parçaların her birini biraz sütle ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Arzu ettiğiniz şekilde muz dilimleri, ceviz ya da Antep fıstığı gibi malzemelerle döşeyin. Diğer katlara da aynı uygulamayı yapın.

Pastanızı ister krema ile kaplayarak süsleyin, ister şeker hamuru ile kaplayıp üzerine şeker hamurundan süsler yapın. Diş macunu, diş fırçası gibi objeler hazırlayabilir, diş şeklindeki pastaya göz ve ağız yapabilirsiniz. Pastanızı beyaz şeker hamuruyla kaplarsanız, dişe daha çok benzeyecektir. Üzerine yapacağınız renkli süslemeler de pastanızı daha çekici hale getirecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Etem

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bebeğimin ilk dişi çıktığında diş pastası yapmaya karar verdim ama pandispanya kekini yaparken yumurta beyazlarının kıvamını bir türlü tutturamıyorum. Mikserle çırparken belirli bir süre var mı ya da ekstra dikkat etmem gereken bir şey? Yardımcı olabilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Etem Bey,

Öncelikle bebeğinizin ilk dişi hayırlı olsun! Pandispanya yaparken yumurta beyazlarının kıvamını tutturmak bazen zor olabiliyor, ama birkaç püf noktası ile bu süreci kolaylaştırabilirsiniz.

1. Yumurta beyazlarının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Soğuk yumurta beyazları, oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarına göre daha zor kabarır.

2. Mikserinizi orta hızda başlatın ve köpüklenmeye başlayana kadar devam edin. Köpüklenme başladıktan sonra, hızı artırabilirsiniz.

3. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz veya birkaç damla limon suyu eklemek, kabarmalarını kolaylaştırabilir.

4. Mikserle çırparken, hacminin üç katına çıkana kadar çırpmaya devam edin. Bu genellikle 5-7 dakika sürer, ancak mikserinizin gücüne bağlı olarak değişebilir.

5. Kabaran yumurta beyazlarını dikkatlice pandispanya karışımına eklemelisiniz. Karışımı söndürmemek için spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın.

Umarım bu ipuçları yardımcı olur ve güzel bir diş pastası yapabilirsiniz. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri