Lorlu pasta, yaz veya kış mevsim fark etmeksizin her zaman tüketilebilen bir pasta çeşididir. Pasta gerek çok soğuk olsun gerekse oda ısında beklemiş olsun her haliyle insanın damağında hoş bir lezzet bırakıyor. Bu pasta çeşidi ile konuklarınıza inanılmaz bir sunum yapabilirsiniz. Çay, limonata, meyve suyu veya diğer meşrubatlar ile sunum yapılabilir.
Lorlu pasta için gerekli malzemeler
Keki için
- 200 gram tuzsuz lor
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 adet yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı elenmiş un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için
- 2 su bardağı pastörize süt (Taze süt kullanılacak ise içerisine 2 yemek kaşığı su)
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı buğday unu
- 200 gr labne
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı nişasta (Mısır)
Süslemek için
- Krema haline getirilmiş vanilyalı krem şanti
Lorlu pasta yapılışı
Pastanın yapımına ilk önce kremayı hazırlayarak başlıyoruz. Bir pişirme kabı alalım ve içerisine labne hariç tüm malzemeleri ekleyip orta ateşin üzerinde kaynayana dek pişirelim. Pişmiş olan kremanın içerisine soğuduktan sonra 200 gram labneyi ekleyelim ve çırpalım. Devamında pastanın kekini hazırlamaya geçelim. Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine kek ilk önce yumurtayı ekleyip çırpalım. Ardından şekeri ilave edelim ve çırpma işlemine devam edelim. Şekerin ardından lor ve diğer kek malzemelerini karıştırma kabının içerisine ilave edelim ve karıştıralım.
Kek hamuru hazır hale gelince fırının ayarını 175 dereceye getirelim ve 34 dakika keki fırında pişilerim. Pişmiş olan keki fırından alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim ve alt tabanına kremanın yarısını sürelim ve üzerine tekrar kalan diğer kek tabanını yerleştirelim. Artan kremayı pastanın her tarafına sürelim ve son olarak çırpılmış krem şanti ile pastanın her tarafını kaplayalım.
Pastanın bütün işlemi bitince buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Pasta soğuduktan sonra dilimleyelim ve servise sunum yapalım.
Afiyet olsun.