Hindistan cevizli pasta, Hindistan cevizinin o güzel aromasıyla bütünleşen bu pastayı beğeneceğinizi umuyoruz. Besin değerleri ve lezzetiyle kekinize farklı bir hayat verecektir. Değişiklikten hoşlanan kişilere tavsiye ederiz. Yapımının kolay olduğunu sizde göreceksiniz. Hazırlarken sizi fazla üzmeyecek. Hafif bir tatlı istediğinizde, Hindistanlı cevizli pastayı yapmak isteyeceksiniz. Dilerseniz pastamızı hazırlamaya başlayalım.
Hindistan cevizli pasta tarifi için gerekli olan malzemeler
Pandispanya kek malzemeleri
- 4 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 8 yemek kaşığı elenmiş un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema malzemeleri
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 5,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 küçük paket bitter çikolata
Üzerini süslemek için
- Yarım Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi suyu
Hindistan cevizli pasta yapım aşamaları
Pandispanya yapımı: Kekinizi yapmaya başlamadan önce yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısı ve aklarını birbirine karıştırmazsanız, kekiniz daha güzel kabaracaktır. Yumurta aklarını derin bir kasede kar gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın. Toz şekerin yarısını içine koyarak, kıvamının koyulaşmasını sağlayın. Başka bir kasede yumurta sarıları ve kalan toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Şimdi çırpmış olduğunuz yumurta aklarını ve sarılarını birbirine karıştırarak, önce yavaş çırpın, sonra mikserin hızını yükselterek çırpmaya devam edin. İçine sıvı yağı ve kakaoyu ilave edin. Başka bir kapta karıştırdığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı malzemenin içine karıştırın. Artık kabarmasına yardımcı olmak için, karışımı tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını 24 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbına dökünüz. 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırına kek kalıbınızı koyun. Kekiniz 20-25 dakikada pişmiş olacaktır. Fırından çıkararak, keki enine ikiye bölün. Kurumaması için nemli bir beze sarın.
Krema yapımı: Bir tencerede sütü, nişastayı, unu ve kakaoyu karıştırın. İyice karıştırın ki malzeme topaklanmasın. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra toz şekeri ve vanilyayı ilave edin. Ocakta bir taşım daha kaynattıktan sonra, ateşin altını kapatın. kremayı mikserle 5 dakika kadar çırpın. Hazırladığınız krema fazla yoğun olmuyor. Pastanın üzerinden akması için bu kıvamda olması gerekir. Zaten pastanın üzerine sürüp, beklerken kremanız yoğunlaşacak.
Pastanın hazırlanması: Hindistan cevizinin içini çıkarın. Dışında bulunan kahverengi kabuğu soyun. Rendeyle bunu rendeleyin. Kelepçeli kek kalıbının altına pişen pandispanyanın alt katını koyun. Üzerini Hindistan cevizi suyu ile ıslatın. Bunun üstüne pişirdiğiniz kremanın yarısına yakınını yayın. Bitter çikolatayı kalan kremanın içine koyarak tencerede eritin. Yaydığınız kremanın üstüne hindistan cevizi rendesini serpin. Her tarafına yayılmasına dikkat edin. Kekin diğer yarısını üstüne kapatın. Hindistan cevizi suyu ile yine keki ıslatın. Kremanın üçte ikisini üstüne yayın. Yine hindistan cevizi ile üzerini kaplayın. Pastayı kalıpla birlikte buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Daha sonra kalıptan çıkararak, kalan kremayı etrafına sürün ve hindistan cevizi serpin. Pastanızı buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.