Karakız Pastası Karakız pastası, pasta severlerin gözdesi olmayı başarmış bir lezzettir. İçerisinde bol miktarda çikolata bulunması nedeniyle kişilere enerji veren bir pasta tarifidir. Kadınların altın günlerinde veya ev oturmalarında sürekli yaptıkları bir lezzet olmakla birlikte, farklı lezzet arayışında olanların da mutlaka denemesi gereken bir pasta tarifidir. Pastanın tadına bir kere vardığınızda, bu pastanın adeta müptelası olabilirsiniz. Kek İçin
Şerbet İçin
Krema İçin
Üzeri İçin
Karakız Pastası Nasıl Yapılır? Pastanın yapımına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Şerbet için verilen malzemeleri bir tencerenin içerisine alalım ve kaynatalım. Şerbet kaynama aşamasına geldiğinde ocağın altını kısalım ve yaklaşık 5 dakika bu şekilde pişirelim. Şerbet piştikten sonra ocağın üzerinden alalım ve soğuması için kapağı açık kalacak şekilde serin bir ortamda bekletelim. Şerbet soğurken bu arada kekin yapım aşamasına geçelim ve derin bir karıştırma kabı alalım. İçerisine ilk olarak yumurta ve toz şeker ilave yapıp dikkatli bir şekilde çırpalım. Ardından diğer kek malzemelerini karışım kabına ilave edelim ve mikser vasıtasıyla kek hamurunu oluşturalım. Hazır hale gelmiş olan kek hamurunu kare ve ısıya dayanıklı bir cam tepsinin içerisini yağladıktan sonra harcı boca edelim ve fırına gönderelim. Yaklaşık olarak 170 derecelik fırında keki pişene dek bekletelim. Kek fırında pişerken diğer taraftan kremasını hazırlayalım. Krema için verilen malzemelerin hepsini bir tencerenin içerisine alalım ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra soğuması için bir müddet bekletelim. Krema soğurken pişmiş ve soğumuş olan kekin üzerine hazır hale getirdiğimiz şerbeti dökelim. Şerbetini içine çekmesi için kekin belirli yerlerine kürdan batıralım ve delikler açalım. Kek şerbetini çekince üzerine soğumuş olan kremayı dökelim ve pastanın en üstüne de eritilmiş olan bitter çikolatayı ekleyip her bölgesine yayalım. Hazır hale gelmiş olan pastayı buzdolabına kaldıralım ve bir gece bekletelim. Beklemiş ve çikolatasını çekmiş olan pastanın üzerine Hindistan cevizi serpiştirelim ve sunum yapalım. Afiyet olsun. |