Baykuş pasta, şeker hamuruyla hazırlanan ve şık görünümlü bir pasta olarak elde edilebileceği gibi, krem şantiyle üzerine motif şeklinde de düzenlenebilen bir pasta türüdür. Evinizdeki malzemelerle çok kolay hazırlayabileceğiniz baykuş pasta, özellikle çocuklarınızın bayılacağı ve dilerseniz misafirlerinize de rahatlıkla hazırlayıp ikram edebileceğiniz bir pastadır. Şık görünümlü sofralarınıza espri katacak bu pastanın tarifini siz de deneyebilirsiniz. Baykuş Pastanın Malzemeleri (6 Kişilik)
Baykuş Pasta Harcı Nasıl Yapılır? Geniş bir kapta süt ve nişasta karışımını ocakta nişastalar iyice eriyinceye kadar çırpın. Elde ettiğiniz karışıma şeker, vanilya ve unu da ekleyin. Çırpma teli yardımıyla ve hafif ateşte topaklanmasını önlemek için sürekli olarak karıştırdığınız bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave ederek karışımın bütünleşmesini sağlamak için iyice karıştırın. Baykuş Pasta Nasıl Yapılır? Pastabanın bütün katlarını kuru olmaması için meyve suyuyla iyice ıslatın. Elde ettiğiniz karışımın yarısını pastabanın ilk katına sürün. Üzerine tercihinize bağlı olarak ceviz, fındık, çam fıstığı gibi çerezlerle süsleme yapabilirsiniz. Bu dizme işleminden sonra pastabanın ikinci katmanını üzerine koyun. Harcın geri kalanını pastanın üzerine yayın. Pastabanın üçüncü katmanını da üzerine yerleştirdikten sonra krem şantiyi etrafını kaplayacak şekilde sürün. Baykuş görünümü verebilmeniz için muzu yuvarlak şekilde keserek baykuşun gözlerini oluşturmak için pastanın en üst katmanına yerleştirin. File fıstıkları da en üst katmanın üzerine, gözlerin altından itibaren süsleyin. Muzların ortasına erimiş çikolata parçalarını dökün. Baykuşun kafa yapısını oluşturabilmeniz için; bütün pasta katmanlarının en üst kısmını ortası yuvarlak, kulak kısımları dik olacak şekilde bıçak yardımıyla kesin. Açılan yerlere elinizde kalan kakaolu krem şantiyi sürebilirsiniz. Hazırladığınız baykuş pastasını buzdolabında bir saat boyunca dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet Olsun. |