Ekler Pasta Ekler pasta, büyük küçük herkesi muhteşem lezzetiyle büyüleyebilecek özellikte olan bir tatlıdır. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da, çay saatlerinde veya özel günlerde ikram edilebilecek ve büyük beğeni kazanacak harika bir pasta türüdür. Ekler Pasta İçin Gereken Malzemeler
Ekler Pastanın İç Kreması İçin
Ekler Pastanın Dış Kreması İçin
İç Krema Nasıl Yapılır? Pastanın iç kremasını hazırlamak için, şeker, yumurta, mısır nişastası ve süt uygun bir tencereye alınarak mikser ile iyice çırpılır. Malzemelerin homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Krema kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenerek mikser ile 2-3 dakika kadar çırpılır ve soğuması için bir kenara alınır. Soğuyan krema pasta hunisine alınarak huniye orta kalınlıkta bir uç takılır. Dış Krema Nasıl Yapılır? Pastanın dış kreması için, 1 paket krema ufak bir tencereye alınarak sürekli karıştırılır. Bitter çikolatalar el ile ufak parçalara ayrılır ve kaynayan kremanın içine eklenir. Krema ve çikolata bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Çikolataların tamamen eridiğinden emin olana kadar krema tahta kaşık yardımı ile karıştırılmaya devam edilir. Krema ara sıra karıştırılarak üzerinin kaymak tutması önlenir. Hamur Nasıl Yapılır? Ekler pastanın hamurunu hazırlamak için tereyağı ve su uygun bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suyun içine bir tutam tuz ve bir yemek kaşığı toz şeker eklenir. Daha sonra topaklanmasına izin vermeyecek şekilde azar azar un eklenerek sürekli karıştırılır. Hamur, suyu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen hamur karıştırılan kaşığa yapışmıyorsa kıvam almış demektir. Pişen hamur geniş bir kabın içine alınarak ılıması sağlanır. Ilıyan hamurun üzerine yumurtalar teker teker kırılarak mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika çırpılır. İyice çırpılan hamur krema torbasına boşaltılarak yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yaklaşık bir parmak uzunluğunda ve aralıklı bir şekilde sıkılır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir ve soğuması için bırakılır. Soğuyan hamurlar uzunlamasına bıçak ile kesilir. Kesilen hamurun alt tarafına soğumaya bırakılan iç kremadan dökülür ve diğer hamur parçası üzerine kapatılır. Birleştirilen hamur hazırlanan dış kremaya batırılarak servis tabağına sıralanır. Ekler pastaların üzerleri arzuya göre Hindistan cevizi, fıstık tozu ile istenilen şekilde süslenir. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak ekler pasta artık hazır. Afiyet olsun. |