Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta

Ekler pasta, büyük küçük herkesi muhteşem lezzetiyle büyüleyebilecek özellikte olan bir tatlıdır. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da, çay saatlerinde veya özel günlerde ikram edilebilecek ve büyük beğeni kazanacak harika bir pasta türüdür.

Ekler Pasta İçin Gereken Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz

Ekler Pastanın İç Kreması İçin

  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 2 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ekler Pastanın Dış Kreması İçin

  • 2 paket bitter çikolata
  • 1 paket krema

İç Krema Nasıl Yapılır?

Pastanın iç kremasını hazırlamak için, şeker, yumurta, mısır nişastası ve süt uygun bir tencereye alınarak mikser ile iyice çırpılır. Malzemelerin homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Krema kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenerek mikser ile 2-3 dakika kadar çırpılır ve soğuması için bir kenara alınır. Soğuyan krema pasta hunisine alınarak huniye orta kalınlıkta bir uç takılır.

Dış Krema Nasıl Yapılır?

Pastanın dış kreması için, 1 paket krema ufak bir tencereye alınarak sürekli karıştırılır. Bitter çikolatalar el ile ufak parçalara ayrılır ve kaynayan kremanın içine eklenir. Krema ve çikolata bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Çikolataların tamamen eridiğinden emin olana kadar krema tahta kaşık yardımı ile karıştırılmaya devam edilir. Krema ara sıra karıştırılarak üzerinin kaymak tutması önlenir.

Hamur Nasıl Yapılır?

Ekler pastanın hamurunu hazırlamak için tereyağı ve su uygun bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suyun içine bir tutam tuz ve bir yemek kaşığı toz şeker eklenir. Daha sonra topaklanmasına izin vermeyecek şekilde azar azar un eklenerek sürekli karıştırılır. Hamur, suyu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen hamur karıştırılan kaşığa yapışmıyorsa kıvam almış demektir. Pişen hamur geniş bir kabın içine alınarak ılıması sağlanır. Ilıyan hamurun üzerine yumurtalar teker teker kırılarak mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika çırpılır.

İyice çırpılan hamur krema torbasına boşaltılarak yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yaklaşık bir parmak uzunluğunda ve aralıklı bir şekilde sıkılır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir ve soğuması için bırakılır.

Soğuyan hamurlar uzunlamasına bıçak ile kesilir. Kesilen hamurun alt tarafına soğumaya bırakılan iç kremadan dökülür ve diğer hamur parçası üzerine kapatılır. Birleştirilen hamur hazırlanan dış kremaya batırılarak servis tabağına sıralanır. Ekler pastaların üzerleri arzuya göre Hindistan cevizi, fıstık tozu ile istenilen şekilde süslenir. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak ekler pasta artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri