Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Giriş

Kanada Pastası, içerdiği malzemeler açısından oldukça yararlı ve lezzetli bir kek grubunda yer almaktadır. Süt, pekmez gibi ürünlerle, kızartıp yiyemediğiniz ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz bu keki, yapım aşaması oldukça basit olduğu için kısa sürede hazırlayabilir, malzemelerini kolayca temin edebilirsiniz. Kanada Pastası'nı gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Ancak, pekmez ve şekerle hazırlanan bu keki, şeker ve diyabet hastalarının tüketirken özellikle dikkat etmesi tavsiye edilmektedir.

Kanada Pastası Malzemeleri (10-12 Kişilik)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 dilim kızartılmış ekmek
  • 25 gr. margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerini Süslemek İçin
  • Krem şanti
  • Süt
Kanada Pastası Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabında, kızartılmış ekmekleri rondodan geçirerek ya da elinizde küçük parçalara ayırarak un, kabartma tozu, toz şeker, tarçın ve dövülmüş fındıkları harmanlayın. Ayrı bir karıştırma kabında, erittiğiniz margarinle süt, pekmez, yumurta ve suyu karıştırın ve ufaladığınız ekmekleri de ilave ederek iyice karıştırın. Karıştırma işlemini gerçekleştirirken, kaşık yardımıyla alt üst ederek karışırsanız kekiniz daha kabarık olacaktır. Yağlanmış 25 cm genişliğinde bir kek kalıbına malzemeleri dökün ve fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin altına 3 cm yükseklik kadar su koyun ve 175 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Çatal batırarak malzemenin bulaşmadığını kontrol ettiğiniz keki kızardığında fırından çıkarın ve 5 dakika kadar üzerine temiz bir havlu örterek bekletin. Bu süreçte krem şantiyi de mikser yardımıyla sütle birlikte çırparak buzdolabında soğumasını bekleyin. Tercihinize bağlı olarak marmelat ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kanada Pastası, sadece lezzetiyle değil, besleyici özellikleriyle de dikkat çeker. İçeriğinde bulunan süt ve yumurta sayesinde protein, pekmez sayesinde demir ve enerji sağlar. Tarçın ise kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, Kanada Pastası hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de besleyici bir alternatif sunacaktır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kadrican

12 Temmuz 2024 Cuma

Kanada Pastasını yaparken süt ve pekmez karışımının tadı nasıl oluyor? Ayrıca ekmek kullanmak kekin dokusunu nasıl etkiliyor, merak ediyorum.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kadrican, Kanada Pastası'nda süt ve pekmez karışımı, tatlıya derin ve hafif karamelimsi bir aroma katıyor. Pekmez, süt ile karıştığında tatlının tadını zenginleştiriyor ve farklı bir lezzet profili sunuyor. Ekmek kullanmak ise kekin dokusunu daha yoğun ve nemli hale getiriyor. Geleneksel keklerden farklı olarak daha yoğun bir yapı oluşturuyor ve bu da pastanın kendine has bir karakter kazanmasını sağlıyor. Denemenizi tavsiye ederim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Popüler İçerikler

Elmalı Kek

Elmalı Kek

İlginizi Çekebilir

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri