Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
23 Haziran 2024

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta

Bisküvili Mozaik Pasta, pasta tarifleri arasında en kolay olanıdır. Malzemelerinin tamamı her evde bulunabilecek malzemelerden oluşmaktadır. Misafirler için lezzetli ve gösterişli bir sunum olacaktır. Çocuklar bu pastayı çok severler ve içerisinde kullanılan malzemeler, çocuklar için yararlı malzemelerdir. Süt içmeyi sevmeyen çocuklar için içerisinde süt bulunduğundan dolayı tercih edilebilir.

Habersiz gelen arkadaşlara pratik bir şekilde hazırlanıp sunulabilecek bir tatlı seçeneğidir. Adet döneminde tatlı krizine girmiş olan hanımlara önerilebilir. Kan şekeri düşen kişiler için de, kan şekerini hemen düzenleyebildiği için tavsiye edilir. İçerisinde süt kullanıldığı için mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabında kapalı bir kap içerisinde 3 gün boyunca saklanabilir. Derin dondurucuda saklanamaz. Öneri, bu lezzetli ve pratik pasta yapıldığı gün tüketilmelidir.

Bisküvili Mozaik Pastanın Besin Değeri

  • Protein (G): 5.10
  • Karbonhidrat (G): 25.95
  • Yağ (G): 3.62
  • Potasyum (Mg): 192.46
  • Kolesterol (Mg): 36.72
  • Sodyum (Mg): 97.71
  • Kalsiyum: 98.02
  • Demir: 1.25
  • Vitamin C: 0.69
  • Vitamin A: 38.10

Bisküvili Mozaik Pasta Malzemeleri

  • 1 Su Bardağı Süt
  • 150 gr Tereyağı
  • 500 gr Pötibör Bisküvi
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 9 Adet Kuru İncir
  • 9 Adet Kuru Kayısı
  • 1 Su Bardağı İri Parçalı Ceviz
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi

Bisküvili Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine, bisküviler içinde iri parçalar kalacak şekilde ufalanmalıdır. Ufalanan bisküviler bir kenara alınır ve kuru meyvelerin doğrama işlemi başlatılır. Kuru incir ve kuru kayısının fındık büyüklüğünde doğranmasında fayda vardır. Doğrama işlemi biten kuru meyveler de bisküvilere ilave edilir.

Bu aşamada kıyılmış ceviz ve kakao ilave edildikten sonra, kabın içerisindeki malzemelerin tamamı elle ya da kaşık yardımı ile iyice harmanlanır. Diğer tarafta, ocağın altı çok kısık olmak şartıyla tereyağı eritilir ve eriyen tereyağının içerisine süt ilave edilir. Süt ve tereyağının ılıması beklenir ve ılıyan karışım, diğer tarafta bekleyen kuru karışıma ilave edilir. Bu aşamada olabildiğince hızlı olunması gerekmektedir. Ilık halde olan süt ve tereyağı hızla karıştırılmalıdır.

Kısmen hazır olan mozaik pastanın son aşamalarına geçilir. Kuru bir zemine öncelikle streç film serilir. Streç filmin üzerine pastanın karışımı dökülür ve rulo haline getirilir. Bu aşamada istenirse şekilli kek kalıpları da kullanılabilir. Streç filme sarılmış olan pasta buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirilir. Pasta buzdolabının dondurucu kısmında yaklaşık 2 saat bekletilmelidir.

Tamamen donmuş ve kıvam almış olan pasta dolaptan çıkartılır. Servise hazırlanmak üzere dış kısmındaki streç filmden çıkarılır. Bir tepsi içerisine dökülmüş olan Hindistan cevizinin içerisine konulan pastanın her tarafı Hindistan cevizine bulanır. Pastanın son aşaması da böylelikle tamamlanmış olur.

Hazır olan pasta istenilen büyüklükte dilimlere kesilerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Güncel

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri