Böğürtlenli Pasta Böğürtlenli pasta, anlamlı ve özel günlerinizde evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlıdır. Böğürtlenin faydaları oldukça fazladır. En bilindik faydaları arasında kansere karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle böğürtleni bolca tüketmeliyiz. Özellikle pastalarımızın içinde aroma verici ve lezzet artırıcı olarak kullanabiliriz. Böğürtlenli Pasta Malzemeleri Kek İçin
Krema İçin
Pasta Üzeri İçin
Böğürtlenli Pasta Nasıl Yapılır? Böğürtlenli pastaya ilk olarak kek hamuru hazırlamakla başlıyoruz. Bunun için yumurta ile şekeri çırpıyoruz ve köpüklü ve homojen bir kıvam elde ediyoruz. Ardından içerisine diğer kek malzemelerini ekleyip el blenderi ile iyice çırpıyoruz. Bütün malzemeleri karıştırma kabının içerisinde buluşturduktan sonra yuvarlak ısıya dayanıklı cam tepsinin alt ve yan kısımlarını yağlıyoruz ve hazır hale getirdiğimiz kek hamurunu tepsinin içerisine dikkatli bir şekilde döküyoruz. 180 derecelik fırının içerisinde yaklaşık 30 dakika kadar kek hamurunu pişiriyoruz ve pişme aşaması gerçekleşince fırından alıp soğuması için bir kenarda bekletiyoruz. Kek soğurken bu arada krema yapımına başlıyoruz. Bunun için krema malzemelerini bir tencerenin içerisine alalım ve ocağın altını kısık ateşte açalım. Sürekli karıştırarak kremanın pişmesini sağlayalım ve bu sayede pürüz olmasının da önüne geçelim. Krema hazır hale geldikten sonra soğuması için serin bir yerde muhafaza edelim ve soğuduktan sonra mikser ile 2 dakika kadar çırpalım. Tart jölesini de hazırlamak için üzerinde yazan tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine hazırlayıp jöleyi oluşturalım. Kekin bir tanesini servis tabağının üzerine alalım ve her tarafını çilekli süt ile ıslatalım. Kekin ıslatılmış olan kısmına kremadan sürelim ve diğer keki de çilekli süt ile ıslattıktan sonra kremanın üzerine yerleştirelim. Kalan kremayı da pastanın her tarafına sürelim ve üst kısmına hazır hale gelmiş olan jölenin bir kısmını da pastanın üzerine dökelim. Son olarak pastanın kenarlarını ve ortasını böğürtlenler ile süsleyelim ve buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Yarım saat sonra böğürtlenli pastayı servis yapmak için dilimleyelim ve sunum tabaklarına yerleştirelim. Afiyet olsun |