Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray pastası, sizlerle birlikte hazırlayacağımız bu pasta, Galatasaray taraftarı olanların beğenisini kazanacaktır. Ailenizde bu takımı tutanlar varsa, eminiz yemeye kıyamayacaktır. Hazırlaması oldukça kolay olan bir pasta türüdür. Çocuğunuz bu takımı tutuyorsa, doğum günlerinde yapmayı düşünebilirsiniz. İsterseniz takımınızın şampiyonluklarında özel olarak hazırlayabilirsiniz. Pastanızın hem seyirlik hem de kutlamaya uygun bir pasta çeşidi olduğunu göreceksiniz. Şimdi pastamızın yapımına başlayalım.


Galatasaray pastası tarifi için gerekli olan malzemeler



Kek malzemeleri

  • 9 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı su
  • 3 paket vanilya
  • 5-6 su bardağı elenmiş un
  • 3 paket kabartma tozu

Ara krema malzemeleri

  • 1 paket kakaolu krema
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 paket süt kreması
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Damla çikolata

Üzerini süslemek için malzemeler
  • 3 paket sade krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Kahverengi gıda boyası
  • Sarı renkli gıda boyası
  • Siyah renkli gıda kalemi
  • Marshmallaowdan yapılan şeker hamuru

Galatasaray pastası nasıl yapılır?

İlk aşamada kekimizi pişirmemiz gerekiyor. İsterseniz keki bir gün önce pişirerek dinlendirin. Streç ile sararak, kurumasını önleyin. Önce yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpalım. İyice çırptığınıza inandığınızda, içine suyu katabilirsiniz. İyice çırptıktan sonra, içine başka bir yerde karıştırdığınız unu, kabartma tozunu ve vanilyayı malzemenin içine karıştırın. Hazırladığınız kek hamuru ne katı olsun ne de fazla cıvık olsun. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayarak, hamuru içine dökün. Fırınınızı 175 derecede ısıtarak, kek kalıbını içine atın. Fırındaki kekiniz pişerken, sizde araya süreceğiniz kremayı hazırlamalısınız. Bunun için krem şantiyi, süt kremasını ve kakaolu kremayı mikser yardımıyla iyice çırpın. İçine bir bardak soğuk süt ilave ederek, birlikte karıştırın. Kekiniz piştikten sonra dinlenmesini sağlayınız. Mümkünse dediğimiz gibi bir gün önce pişirebilirsiniz. Şimdi keki enine üç parçaya bölmelisiniz. Düzgün bölmek için, bir ip kullanabilirsiniz. Her katın arasına krema sürerek, damla çikolata koyuyoruz. Sade krem şantiyle pastanın üzerini kaplayın. Kalan krem şanti içinden 2-3 yemek kaşığı alarak, içine kahverengi gıda boyası karıştırın. Kalan krem şantinin içine, sarı gıda boyası karıştırın. Pastanızın üzerine Galatasaray'ın sembolü olan aslan resmini çizin. Krema sıkma ucuyla aslanı boyayalım. Yelelerini, içini, kuyruğunu boyayalım. Pastanın kenarlarına yıldız uçla zikzaklar çizelim. Şeker hamuru ile sarı ve kırmızı bayrak şekilleri yapalım. Bunları da pastanın üzerine yerleştirdikten sonra, siyah gıda kalemi yardımıyla, istediğimiz yazıyı yazarak, Galatasaray pastamızın yapımını tamamlıyoruz. Pastayı 2-3 saat buzdolabında dinlendirerek, servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun.

Galatasaray Pastası Yorumları

soru

talha

04 Eylül 2014 Perşembe

Yeni iş yerin mutluluklar getirsin..

Cevap yaz

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah pasta, konuklarınıza ikram edebileceğiniz en güzel pasta çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle de kış aylarında, dondurmaya benzer duruşu ile külah pasta çocuk[...]

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili pasta, çok hafif olmasının yanında oldukça keyifle yenilen bir pastadır. İçerisinde bol miktarda süt bulunması nedeniyle çok faydalı bir pasta türüdür. M[...]

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız pastası, pasta severlerin gözdesi olmayı başarmış bir lezzettir. İçerisinde bol miktar da çikolata bulunması nedeniyle kişilere enerji veren bir pasta tarifidir[...]

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak bisküvili pasta 7'den, 70'e herkesin çok hoşuna gidecek bir pasta tarifidir. Pastanın diğer pastalara göre daha hafif olması ve sindirimi çok kolay olması, metabol[...]

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli pasta, farklı lezzetleri denemeye açık biriyseniz şayet bu pasta tam size göre. Farklı görüntüsü ve ağızda eriyen tadıyla yapmaktan zevk alacağınız, bi[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6