Galatasaray Pastası Bu makale, Galatasaray taraftarlarının beğenisini kazanacak bir pasta tarifi sunmaktadır. Galatasaray taraftarı olan aile bireyleriniz varsa, bu pasta onlar için özel bir sürpriz olacaktır. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pasta, doğum günleri veya şampiyonluk kutlamaları gibi özel günler için idealdir. Hem görsel olarak etkileyici hem de lezzetli bir pasta yapımına şimdi başlayalım. Galatasaray Pastası İçin Gerekli Malzemeler Kek Malzemeleri
Ara Krema Malzemeleri
Üzerini Süslemek İçin Malzemeler
Galatasaray Pastası Nasıl Yapılır? İlk aşamada kekimizi pişirmemiz gerekiyor. İsterseniz keki bir gün önce pişirerek dinlendirebilirsiniz. Streç film ile sararak, kurumasını önleyin. Önce yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın. İyice çırptığınıza inandığınızda, içine suyu ekleyebilirsiniz. İyice çırptıktan sonra, başka bir yerde karıştırdığınız unu, kabartma tozunu ve vanilyayı malzemenin içine ekleyin. Hazırladığınız kek hamuru ne katı olsun ne de fazla cıvık. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayarak, hamuru içine dökün. Fırınınızı 175 derecede ısıtarak, kek kalıbını içine atın. Fırındaki kekiniz pişerken, siz de araya süreceğiniz kremayı hazırlamalısınız. Bunun için krem şantiyi, süt kremasını ve kakaolu kremayı mikser yardımıyla iyice çırpın. İçine bir bardak soğuk süt ilave ederek, birlikte karıştırın. Kekiniz piştikten sonra dinlenmesini sağlayın. Mümkünse dediğimiz gibi bir gün önce pişirebilirsiniz. Şimdi keki enine üç parçaya bölmelisiniz. Düzgün bölmek için bir ip kullanabilirsiniz. Her katın arasına krema sürerek, damla çikolata koyun. Sade krem şantiyle pastanın üzerini kaplayın. Kalan krem şantiden 2-3 yemek kaşığı alarak, içine kahverengi gıda boyası karıştırın. Kalan krem şantinin içine, sarı gıda boyası karıştırın. Pastanızın üzerine Galatasaray'ın sembolü olan aslan resmini çizin. Krema sıkma ucuyla aslanı boyayın. Yelelerini, içini, kuyruğunu boyayın. Pastanın kenarlarına yıldız uçla zikzaklar çizin. Şeker hamuru ile sarı ve kırmızı bayrak şekilleri yapın. Bunları da pastanın üzerine yerleştirdikten sonra, siyah gıda kalemi yardımıyla, istediğiniz yazıyı yazarak, Galatasaray pastanızın yapımını tamamlıyoruz. Pastayı 2-3 saat buzdolabında dinlendirerek, servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun. |
Kuhrud
22 Temmuz 2024 PazartesiGalatasaray pastasını yaparken, keki önceden pişirip dinlendirmek mi yoksa aynı gün içinde mi hazırlamak daha iyi olur? Kekin yapısı ve lezzeti açısından fark olur mu? Ayrıca şeker hamuru ile çalışmakta zorlanıyorum, alternatif bir süsleme yöntemi önerebilir misiniz?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiKuhrud,
Kekin yapısı ve lezzeti açısından keki önceden pişirip dinlendirmek genellikle daha iyidir. Kekin bir gün dinlenmesi, malzemelerin birbirine daha iyi kaynaşmasını ve kekin daha nemli ve yoğun olmasını sağlar. Ayrıca, dinlenen kek daha az dağılır ve şekil vermek daha kolay olur.
Şeker hamuru ile çalışmakta zorlanıyorsan, alternatif olarak krema veya ganaj kullanabilirsin. Krema ile yapabileceğin renkli ve şekilli süslemeler hem daha kolay uygulanabilir hem de lezzetli olur. Ayrıca, meyve veya çikolata parçaları ile de süsleme yapabilirsin. Bu şekilde hem görsel olarak şık bir pasta elde edersin hem de şeker hamurunun zorluklarından kaçınmış olursun.
Kolay gelsin!