Karaorman Pastası

Karaorman Pastası

Karaorman Pastası, her zaman tüketilebilinecek bir pasta çeşididir. Özellikle çocukların dikkatini çekebilecek görünüme ve lezzete sahiptir. Özel günler için oldukça başarılı bir pastadır. Doğum günlerinde gelecek olan konuklara sunulabilir. Misafir ağırlamak için tek başına bile kullanılabilir. Yaş pasta sevenlere önerilir. Hanımların günlerinde kullanabilecekleri lezzetli ve görünümü iştah açıcı bir tatlıdır. İçerisinde kullanılan malzemeler oldukça faydalı ve zengindir. Buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır. Buzdolabında gereken saklama koşulları dikkate alındığı takdirde 4 gün boyunca saklanabilir. Yemeklerden sonra tatlı niyetine tüketilebilir.

Karaorman Pastasının Besin Değeri:

Karbonhidrat (g) 58.21
Yağ (g) 4.23
Protein (g) 4.38
Sodyum (mg) 117.15
Kolesterol (mg) 86.12
Potasyum (mg) 96.89
Kalsiyum 3398
Vitamin C 0.17
Vitamin A 62.64
Demir 1.00

Malzeme Listesi:
  • 4 Adet Yumurta
  • 1.5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
  • 10 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin:

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao

Ara Malzemesi:

  • 1 Su Bardağı Dondurulmuş Vişne
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata

Keki Islatmak İçin:

  • 1 Su Bardağı Vişne Suyu

Dış Kaplaması İçin:

  • 2 Paket Kakaolu Toz Kremşanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 200gr Bitter veya Sade Çikolata/ Rendelenmiş

Hazırlanışı:

Derin bir çırpma kabının içerisine yumurtalar ve toz şeker konulur. Mikser ile malzeme 6 dakika çırpılır. Mikserin devri düşürülüp, kabın içerisine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenmek şartı ile ilave edilir. Kuru malzemenin ilavesinden sonra karışım 2 dakika kadar çırpılır. Hazır olan kek tabanına yağlı kağıt serilmiş olan yuvarlak bir kek kalıbına dökülür. Bu aşamada eğer var ise kelepçeli kek kalıbı önerilir. Kalıba dökülmüş olan kek hamuru kalıp içerisine iyice yayılır ve önceden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırına konulur. Kekin pişme süresi 25 dakikadır. Pişme işlemi tamamlanan kek soğuması için bir kenara alınır ve bekletilir.

Diğer tarafta Kremanın ilk hazırlıkları başlatılır. Kremanın pişirileceği tencerenin içerisine süt ve yumurta sarıları konulur. Ocağa alınmadan önce yumurta sarıları ile süt iyice çırpılmalıdır. Kısık ateşte Kremanın pişirilme işlemi başlatılır. Ilıyan sıvının içerisine sırası ile un, kakao, nişasta ve şeker ilave edilir. Pişirme işleminin tamamı karıştırılarak yapılmalıdır. Krema kaynadıktan sonra 6 dakika pişirilmelidir. Pişme işlemin tamamlanan krema, soğuyana kadar karıştırılmalıdır. Öneri, Kremanın daha kıvamlı olması isteniyorsa, mikser ile 3 dakika kadar çırpılması önerilmektedir. Pişen ve soğuyan krema hazır demektir.

Derin bir kabın içerisine dış kaplamada kullanılacak olan kremşanti ve süt konulur. Mikser ile 10 dakika boyunca aralıksız çırpılır. Çırpılan kremşanti daha kıvamlı olması için buzdolabında 10 dakika bekletilir.

Pastanın keki, üç eşit parçaya kesilir. Pastanın ilk katını oluşturacak olan kek tabanı, servis edileceği pasta tabanına yerleştirilir. Kekin üzerine yemek kaşığı yardımı ile vişne suyu dökülür. İyice ıslatılmış olan kekin üzerine ilk olarak krema dökülüp, spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolataları serpilir. Pastanın ikinci katını oluşturacak olan kek birinci katın üzerine yerleştirilir ve vişne suyu ile iyice ıslatılır. Islatılmış olan kata krema dökülür ve yine spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine damla çikolatalar ve vişne taneleri serpilir. Bu işlemlerin tamamı son katta da tekrarlanır.

Pasta dış kaplama aşamasına gelmiştir. Dış kaplamanın ilk aşaması, buzdolabında soğutulmuş olan kremşantinin sürülmesidir. İlk olarak kremşanti pastanın en üst bölümüne dökülür ve nazikçe pastanın tamamı kremşanti ile kaplanır. Kremşantinin 5 yemek kaşığı kadarı, pasta süslemesinde kullanılan torbaya doldurulur ve pastanın istenen yerlerine süslemeler yapılır. Süslenmiş olan pastanın üzerine yine istenen yerlere vişne parçaları ve damla çikolata serpilir. Pastanın servisten önceki son işlemi olan, rendelenmiş çikolatanın tamamı pastanın her yerine serpilir. Tamamlanmış olan Karaorman Pastası servisten önce buzdolabında 45 dakika soğumaya bırakılır. Soğuma işlemi tamamlanmış olan Karaorman pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 21.10.2018 00:50:11
Karaorman Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Karaorman Pastası Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Karaorman Pastası"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kolay Pasta Tarifi
Kolay Pasta Tarifi
Malzemeler 2 Paket kakaolu bisküvi 1 Çay kaşığı kakao 1 Paket krem şanti 100 gr. fındık 1 Şişe süt ...
Islak Kek
Islak Kek
Islak kek için malzemeler4 adet yumurta 2 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya Islak kek sosu için malzemeler 1 litre süt 1 adet bitter çikolatalı pudi...
Kalpli Pasta
Kalpli Pasta
Kalpli pasta için malzemelerPandispanya keki için malzemeler3 yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı su4 çorba kaşığı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaKreması için1,5 su bardağı süt3 çorba kaşığı şeker1 çorba kaşığı un1 çorba kaşığı nişasta1 pa...
Eti Puf Pasta
Eti Puf Pasta
Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu tatlı evde yapılarak çocuklara daha güvenilir ve sağlıklı bir pasta yapılmış olur. Çocuk...
Şeker Hamurundan Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek, hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerinde, canınız pasta çektiğinde zevkle yapabileceğiniz bir tarif bu. Şimdi hep birlikte pastamızın y...
Kremalı Pasta
Kremalı Pasta
Kremalı pasta için malzemeler 3 adet yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Krema için malzeme2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker2 çorba kaşığı un 1 pake...
İmam Sarığı Pastası
İmam Sarığı Pastası
İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anımsatan dış görünüşü ile konuklarınızın tabağında hoş bir estetik oluşturacaktır. Lezzetinin...
Elmalı Kek
Elmalı Kek
Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi; Elmalı kek malzemeleri 2 yumurta1 bardak şeker¾ bardak ayçiçek yağı1 bardak süt2 bardak un1 paket kabartma tozu½ bardak...
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırlayacağınız mükemmel bir pasta çeşididir. Dondurmalı Pasta İçin Malzemeler: Dondurmalı Pasta...
Krem Şantili Pasta
Krem Şantili Pasta
Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile fertlerinize veya misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilir ve onları bu dayanılmaz lezzet ile tan...
Çilekli Pasta
Çilekli Pasta
Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzelleri arasında yer almaktadır. Çilekli Pasta Malzemeleri: Çilekli Pastanın Pandispanyası İç...
Yaş Pasta Keki
Yaş Pasta Keki
Yaş pasta keki, pastaya lezzet veren en önemli malzemedir. Pastanın kek malzemesi ne kadar yerinde olursa lezzeti de o kadar güzel olur. Burada dikkat edilecek en önemli ayrıntı ölçüdür. Kek malzemesi altında verilen malzemelerin ölçüsü ve gramları t...

 

Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Kremalı Pasta
İmam Sarığı Pastası
Elmalı Kek
Dondurmalı Pasta Tarifi
Krem Şantili Pasta
Çilekli Pasta
Yaş Pasta Keki
Havuçlu Pasta
Beyaz Çikolatalı Pasta
Bisküvili Pasta
Doğum Günü Pastası
Petibörlü Pasta
Kakaolu Pasta
Rus Pastası
Puf Pasta
Şarlot Pasta
İki Renkli Pasta
Aşk Pastası
Galeta Unlu Pasta
Külah Pasta
Elmalı Rulo Pasta
Haşhaşlı Pasta
Pudingli Bisküvili Pasta
Limonlu Pasta
Frambuazlı Pasta
Popüler İçerik
Havuçlu Pasta
Havuçlu Pasta
Havuçlu pasta için malzemeler2 su bardağı şeker 4 yumurta 2 su bardağı çekilmiş ceviz2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabar...
Beyaz Çikolatalı Pasta
Beyaz Çikolatalı Pasta
Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururl...
Bisküvili Pasta
Bisküvili Pasta
Mutfakların vazgeçilmezi olan tatlı ve pastalar kadınların mutfak kurtarıcısı gibidir. Bisküvili pasta hem kolay tarifi, hemde lezzeti ile ev hanımlar...
Doğum Günü Pastası
Doğum Günü Pastası
Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını...
Petibörlü Pasta
Petibörlü Pasta
Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize ...
Kakaolu Pasta
Kakaolu Pasta
Kakaolu pasta, mutfağınızda kolayca ve zahmetsizce yapabileceğiniz lezzetlerin başında yer alıyor. Ailenizle ve misafirlerinizle akşam çayında ağızlar...
Rus Pastası
Rus Pastası
Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya da yapıl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019