Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta, mevsim gözetmeksizin yaz kış tüketilebilecek lezzetli bir tatlıdır. İçerisinde süt kullanıldığı için diğer tatlılara nazaran hafif bir tatlı türüdür. Tatlı krizi tutanlar için önerilmektedir. Yapılışı çok kolay ve pratiktir. Arkadaş toplantılarında menüye eklenebilir ve gösterişli bir görünüme sahip olduğu için beğeni toplayabilir.

Gece atıştırmalarını sevenlere tavsiye edilebilir. Akşam ve beş çaylarının yanına eklenebilir. İçerisinde kullanılan muzun vücuda çok sayıda faydası bulunmaktadır. Muz sevmeyen çocuklara bu pasta önerilir. Pastanın içerisine saklanan muzu çocuklar fark etmeden tüketeceklerdir. Pastanın üzerine bol miktarlarda serpilecek olan Hindistan cevizinin de vücuda faydaları vardır. Süt içmeyi sevmeyen çocuklar için de içerisinde süt bulunan bu lezzetli pasta önerilebilir.

Saklama Koşulları

Saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Buzdolabı dışında 2 saatten fazla durdurulmamalıdır. Saklama kabı içerisinde ve ağzı kapaklı muhafaza edilmelidir. Buzdolabında 2 gün boyunca muhafaza edilebilir.

Muzlu Rulo Pastanın Besin Değeri

Yağ (G): 7.10
Protein (G): 8.98
Karbonhidrat (G): 34.94
Sodyum (Mg): 178.07
Kolesterol (Mg): 268.17
Potasyum (Mg): 213.15
Vitamin A: 199.81
Vitamin C: 3.64
Demir: 2.10

Muzlu Rulo Pasta Malzemeleri

Pandispanya İçin:
  • 4 Kahve Fincanı Toz Şeker
  • 4 Adet Oda Sıcaklığında Yumurta
  • 3.5 Kahve Fincanı Elenmiş Un
  • 2 Paket Vanilya
Kreması İçin:
  • 750 ml Süt
  • 1 Adet Yumurta
  • 100 gr Margarin
  • 5 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Paket Vanilya
  • 3 Adet Muz
Üzeri İçin:
  • 1 Paket Toz Krem Şanti
  • 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt

Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın hazırlığına ilk olarak pandispanya kekten başlanmalıdır. Derin bir çırpma kabının içerisine şeker ve yumurtalar konulur. Mikser ile yüksek hızda 5 dakika kadar çırpılır. İyice köpürmüş olan karışıma, ayrı bir kaba elenmiş olarak hazırlanmış olan un ve vanilya eklenir. Eklenmiş olan kuru malzemenin 2 dakika daha çırpılması gerekmektedir. Çırpma işlemi tamamlanmış olan kek hamuru, yağlı kâğıt serilmiş olan fırın kabının içerisine iyice yayılır. Önceden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırına pandispanya keki konulur ve üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pişme işlemi tamamlanmış olan kek, yağlı kâğıttan çıkarılmadan rulo haline getirilir. Rulo şekli verilmiş olan kekin üzerine nemli bir bez örtülmelidir. Bezi örtülen kek 20 dakika soğumaya bırakılır.

Kremanın yapılışı için ocağa derin bir tencere konur. Tencerenin içerisine ilk olarak margarin, yumurta ve un konulur. Kısık ateşte 3 dakika kavrulan malzemenin içerisine süt, şeker ve vanilya ilave edilir. Sürekli karıştırılarak pişme işlemi tamamlanır. Pişme işleminin ardından krema mikser ile iyice çırpılır. Soğumuş olan pandispanya keki, nazikçe açılır ve içerisine bir kat krema dökülür. Krema bir kaşık yardımı ile iyice yayılır. Kremanın üzerine muzlar dikey olarak üç parçaya ayrılıp, pastanın ilk katının içerisine sıralanır. Kalan krema muzların üzerine dökülüp, iyice yayılır. İlk aşaması tamamlanmış olan pasta, rulo haline getirilir. Üzerine krem şanti çırpılıp dökülür. Son olarak krem şantinin üzerine Hindistan cevizi serpilir ve pasta dinlenmesi için buzdolabına yerleştirilir. Buzdolabında 3 saat dinlendirilen rulo pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri