İrmikli Pasta İrmikli pasta, ani gelen misafirleriniz için hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çay eşliğinde sunabileceğiniz, yapımı kolay tatlılar arasında yer almaktadır. İrmikli pastanın damaklarda bıraktığı muhteşem lezzetle tanışmaya hazır olun. İrmikli Pasta İçin Gerekli Malzemeler İrmikli Pastanın Keki İçin
Keki Islatmak İçin
İrmikli Pastayı Süslemek İçin
İrmikli Kreması İçin
İrmikli Pasta Nasıl Yapılır? İrmikli pastayı hazırlamaya ilk olarak kekini yaparak başlayalım. Bir karıştırma kabına 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek, şeker ve yumurta kar haline gelene kadar iyice çırpalım. Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave ederek karıştıralım. Ardından unu azar azar ekleyerek karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpalım. Hazır hale gelen kek hamurumuzu yağlayıp un serptiğimiz kelepçeli bir pasta kalıbına dökelim. Fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak kekimizi fırına verelim ve kapağını açmadan kek kabarıp kızarana kadar 30-35 dakika pişirip fırından çıkararak soğumaya bırakalım. Pastamızın kremasını hazırlamak için uygun bir tencereye 1 litre süt, 4 çorba kaşığı irmik, 2 çorba kaşığı nişasta ve 6 çorba kaşığı toz şekeri ekleyerek ocağa koyalım. Sürekli karıştırarak krema koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşan kremayı ocaktan alarak ılıması için bekletelim. Ardından ılıyan kremanın üzerine 1 paket vanilyayı ilave ederek iyice karıştıralım. Fırından çıkararak soğumaya bıraktığımız keki pasta kalıbından çıkarıp keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim. Kekin alt parçasını düz bir servis tabağına yerleştirip, yarım su bardağı süt ve 3 çorba kaşığı şekerle karıştırarak tatlandırılmış sütü üzerine gezdirerek ıslatalım. Islattığımız kekin üzerine hazırladığımız kremanın bir kısmını dökerek yayalım ve üzerine kekin diğer parçasını kapatalım. Kekin üzerini kalan sütle ıslatarak, kalan kremayı üzerine döküp spatula yardımıyla kenarlarına ve üzerine güzelce sürelim. Ardından 1 su bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi mikser yardımıyla koyulaşana kadar çırpalım ve kremanın üzerine düzgün bir şekilde sürelim. Hazır hale gelen irmikli pastamızın üzerini isteğe göre damla çikolata, toz yeşil fıstık veya meyvelerle süsleyelim. Buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun. |