Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta

Kırmızı pasta, dikkat çekici görüntüsü ve karşı konulmaz lezzeti ile pek çok kişinin ilgi odağı olmuştur. Eğer bu pastayı ilk kez yapıyorsanız, size biraz zor gelebilir. Ancak, birkaç kez denedikten sonra ve sevdiklerinizden aldığınız olumlu tepkiler doğrultusunda, sürekli yapmak isteyeceğiniz bir pasta tarifi olacaktır. Akşam çay saatlerinin yanına veya 5 çayınızın yanına çok yakışacak inanılmaz lezzette bir tariftir. Kırmızı pasta tarifi ile hem çocuklarınızı hem de konuklarınızı sevindirebilirsiniz.

Malzemeler

Kek İçin

  • 3 adet yumurta
  • Gıda boyası
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • Yarım fincan krema
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı su

Ara Kat İçin

  • 400 gram labne peyniri
  • 1 fincan krema
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Üzeri İçin

  • 1 paket beyaz krema şanti (1 su bardağı süt)

Yapılışı

Kek Hazırlığı

Pastanın hazırlık aşaması için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine şeker ile yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım. Karışım köpük haline gelince içerisine kakao, krema ve su ilavesi yapıp tekrar karıştıralım. Sirke ve gıda boyası hariç diğer tüm malzemeleri de karıştırma kabına ilave edelim ve çırpalım.

Diğer taraftan sirke ile gıda boyasını açalım ve kek hamuru olan karıştırma kabının içerisine aktararak tekrar çırpalım. Bütün malzemeyi güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra fırının ayarını açalım. Fırının içerisi hafif ılıman bir hale gelince kelepçeli bir kek pişirme kabı alalım ve içerisine yağlı kağıt yerleştirelim. Yağlı kağıdın üzerine hazır hale gelmiş olan kek hamurunu dökelim ve pişmesi için fırına gönderelim. Yaklaşık 180 derecede 30 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır.

Ara Kat Kreması Hazırlığı

Kek fırında pişerken, ara kat kremasını hazırlamaya geçelim. Bunun için labne peyniri ve kremayı bir karıştırma kabına alalım ve iyice karıştırıp üzerine pudra şekeri ilavesi yapalım. Ardından karışımı kaşık ile karıştırarak bekletelim.

Kekin Soğutulması ve Katmanlandırma

Fırında pişmiş olan keki alalım ve soğuması için bekletelim. Kek soğuduktan sonra arasını keskin bir bıçak vasıtasıyla keselim. Kekin alt tabanına kremadan sürelim ve kremanın üzerine diğer kek katmanını yerleştirip hafif şekilde bastıralım.

Üst Katman Kreması Hazırlığı

Pastanın ara katmanı sürüldükten sonra krema şantisini hazırlayalım. Süt ile çırpılmış olan şantiyi pastanın her tarafına sürelim ve pürüzsüz bir görüntü elde edelim.

Son Aşama ve Dinlendirme

Kırmızı pastanın yapım aşamaları bittikten sonra buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Eğer misafirleriniz hemen gelmeyecekse, buzdolabında bir gece bekletmeniz tavsiye edilir. Yeterli sürede dinlendirilmiş olan kırmızı pastamızı buzdolabından alalım ve dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri