Kırmızı pasta, dikkat çekici görüntüsü ve karşı konulmaz lezzeti ile pek kişinin ilgi odağı olmuştur. Eğer bu pastayı ilk kez yapıyor iseniz size biraz zor gelebilir. Ancak birkaç kez yaptıktan sonra ve sevdiklerinizden aldığınız olumlu tepkiler dahilinde sürekli yapmak isteyeceğiniz bir pasta tarifi olacaktır. Akşam çay saatlerinin yanında veya 5 çayınızın yanına çok yakışacak inanılmaz lezzette bir tariftir. Kırmızı pasta tarifi ile hem çocuklarınızı hem de konuklarınızı sevindirebilirsiniz.
Kırmızı pasta tarifi malzemeler
- 3 adet yumurta
- Gıda boyası
- 1 çorba kaşığı kakao
- Yarım fincan krema
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı dolusu toz şeker
- 4 çorba kaşığı tepeleme un
- 2 çorba kaşığı su
Ara katı için
- 400 gram labne
- 1 fincan krema
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için
- 1 paket beyaz krema şanti (1 bu bardağı süt)
Kırmızı pasta yapılışı
Pastanın hazırlık aşaması için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine şeker ile yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım. Burada karışım köpük haline gelince içerisine kakao, krema ve su ilavesi yapıp tekrar karıştıralım. Sirke ve gıda boyası hariç diğer tüm malzemeleri de karıştırma kabına ilave edelim ve çırpalım.
Diğer taraftan sirke ile gıda boyasını açalım ve kek hamuru olan karıştırma kabının içerisine aktarıp tekrar çırpalım. Bütün malzemeyi güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra fırının ayarını açalım. Fırının içerisi hafif ılıman bir hale gelinceye dek kelepçeli bir kek pişirme kabı alalım ve içerisine yağlı kâğıt yerleştirelim. Yağlı kâğıdın üzerine de hazır hale gelmiş olan kek hamurunu boca edelim ve pişmesi için fırına gönderelim. Burada yaklaşık 180 derece de 30 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Kek fırında pişerken diğer taraftan iç kremasını hazırlamaya geçelim. Bunun için labne ve kremayı bir karıştırma kabının içerisine alalım ve iyice karıştırıp üzerine şeker ilavesi yapalım. Ardından tekrar karışımı kaşık ile karıştıralım ve bekletelim.
Fırında pişmiş olan keki alalım ve soğuması için bekletelim. Kek soğuduktan sonra arasını bir keskin bıçak vasıtasıyla keselim. Kekin alt tabanına kremadan sürelim ve kremanın üzerine de diğer kek katmanını yerleştirip hafif şekilde bastıralım.
Pastanın ara katmanı sürüldükten sonra krem şantisini hazırlayalım. Süt ile çırpılmış olan şantiyi pastanın her tarafına sürelim ve pürüzsüz bir görüntü elde edelim
Kırmızı pastanın yapım aşaması bittikten sonra buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Burada eğer çat kapı konuklarınız gelmemiş ise buzdolabında bir gece bekletmeniz tavsiye edilir. Yeterli sürede dinlendirilmiş olan kırmızı pastamızı buzdolabın içerisinden alalım ve dilimleyerek servise sunum yapalım.
Afiyet olsun.