Tuzlu pasta, konuklarınıza farklı bir şeyler ikram etmek isterseniz, bu tarifi yapmanızı tavsiye ederiz. Görünüşü aynı bir pastayı andırsa da yediğinizde göreceksiniz ki, bu tuzlu bir pasta. Hem tatlı sevmeyen dostlarınızı sevindirmiş olacaksınız. Bu tarifi kendinizde zenginleştirebilir, farklı lezzetleri içine katabilirsiniz. İçinde kullanacağınız malzemeleri hazırlamak, yapacağınız pastanın büyüklüğüne göre yaklaşık olarak bir saatte tamamlanacaktır. Pastanızı bir gece önceden yaparsanız, lezzeti daha güzel olacaktır. Zamanınız yeterli değilse, içine koyacağınız acıka, rus salatası gibi malzemeleri hazır alabilirsiniz. Dilerseniz şimdi tuzlu pastamızı hazırlamaya başlayalım. Malum çay saati yaklaşıyor.
Gerekli Malzemeler - 16 dilim tost ekmeği
- 4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
- 5 yemek kaşığı cevizli sos ya da acıka
- 5 yemek kaşığı rus salatası ya da İtalyan salatası
- 1 su bardağı peynir kreması
Pastanın Üzerini Süslemek İçin - Kornişon turşu
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- Dere otu
- Havuç
- Zeytin vs.
Tuzlu Pasta Nasıl Yapılır?
Pastamızın yapımına önce ekmeklerin arasına koyacağımız malzemelerin yapımıyla başlayalım.
- Cevizli Sos Yapımı: 2 dilim kuru ekmek içi, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz, zeytinyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 diş sarımsak ve biraz pul biberi robottan geçirerek harcı hazırlayabilirsiniz.
- İtalyan Salatası: 5 adet kornişon turşu, 3 yemek kaşığı mayonez, 5 dilim salam ve garnitür kullanarak salatamızı hazırlayabiliriz. Kornişon turşuları ve salamları ince bir şekilde doğrayın. Bunları garnitürle birlikte mayonezle karıştırın.
- Peynir Kreması: Dilediğiniz bir yumuşak peynirle hazırlayabileceğiniz bir karışımdır. Kremayı biraz mayonez, yumuşak beyaz peynir ve süzme yoğurt karışımı ile hazırlamaya başlıyoruz. İsterseniz içine biraz labne peyniri, krem peynir ve ricotta ekleyebilirsiniz. İçine hardal, biber, biraz tuz atıp tadını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Yalnız kıvamı ekmeğe sürüldüğünde akmayacak kadar koyu olmalıdır. Beyaz peyniriniz biraz sertse, robottan geçirerek, krem peynir kıvamına getirebilirsiniz. Kullanacağınız peynirin fazla tuzlu olmamasına dikkat ediniz.
Pastanın Hazırlanması
Tost ekmeklerinin kenarlarındaki sert parçaları bıçakla kesin. Pastayı servis edeceğiniz tabağın içerisine dört dilim tost ekmeğini yan yana dizin. İlk kat ekmeklerin içine hazırladığınız harçlardan birini sürün. Üzerine ikinci kat ekmekleri kapatın. Bunu yaparken ek yerlerini kapatacak şekilde ekmekleri dizin. Aynı şekilde diğer katları da yine ek yerlerini kaydırarak ve aralarına hazırladığınız değişik harçları sürerek, yerleştirin. Tost ekmeklerinin yerleşmesi bittikten sonra, pastanın etrafına peynir kremasını sürün. Tüm pastayı kaplayın. Tost ekmeklerinin araları görünmeyecek şekilde kaplamanız gerekir. Şimdi pastanızı kornişon turşusu, yeşil biber, kırmızı biber, dere otu, havuç gibi malzemelerle süsleyin. Pastanın süslemesi bittikten sonra buzdolabına kaldırın. Servis edeceğiniz zaman buzdolabından çıkarın. Tercihen bu şekilde bir gün beklemesi iyi olacaktır. Konuklarınız bunun lezzetini çok beğenecektir. Dediğimiz gibi pastanın malzemelerini istediğiniz gibi değiştirebilir, damak tadınıza uygun tarifler yaratabilirsiniz.
Afiyet olsun. |
Koytan
19 Temmuz 2024 CumaBu tuzlu pasta tarifini denemek istiyorum ama bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletmek zorunda mıyım? Veya hemen yapıp servis etsem lezzetinde bir fark olur mu?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaMerhaba Koytan,
Tuzlu pastanın bir gece önceden yapılıp buzdolabında bekletilmesi, lezzetinin ve dokusunun daha iyi oturmasına yardımcı olabilir. Ancak hemen yapıp servis etmek de mümkün. Anında servis ettiğinizde biraz daha farklı bir dokusu olabilir ama lezzetinden ödün vermez. Tercih size kalmış. Afiyet olsun!
Sevgiler,
Koytan