Kuru Pasta Kuru pasta, un, yağ, şeker ve yumurta gibi temel malzemelerle hazırlanan, genellikle kurabiye tarzında, küçük ve yumuşak pastacıklardır. Bu tür pastalar, tatlı veya tuzlu olarak yapılabilir ve üzerine çeşitli soslar ile süslenebilir. Pastanelerde sıkça bulunan kuru pastalar, evde de kolaylıkla yapılabilir ve uygun şekilde saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabilir. Ağızı kapalı bir cam kavanozda ve buzdolabında saklanarak kuru pastaların tazeliği muhafaza edilebilir. Evde hazırlanan kuru pastalar, daha güvenilir ve sağlıklı bir alternatif sunar. Kuru Pasta Malzemeleri
Kuru Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak, çikolata sosunu hazırlayıp bekletin, böylece pasta hazırlanırken sosun kıvam alması sağlanır. Çikolata sosunu hazırlamak için, yapışmaz bir teflon tava içinde tereyağını eritin. Bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek tereyağına ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Çikolata parçalarını ezerek pürüzsüz bir kıvamda sos elde edin. Daha fazla sos elde etmek isterseniz, malzemelerin miktarını aynı oranda artırabilirsiniz. Kuru pasta yapımında kullanacağınız tereyağı veya margarini oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlayın. Geniş ve derin bir yoğurma kabına yumuşamış tereyağı ile toz şekeri koyun ve üzerine yumurtaları ekleyin. Bu malzemeleri mikserin yüksek ayarında iyice çırpın. Koyu bir krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kap içinde unu eleyerek vanilya ile karıştırın. Vanilyalı unu yavaş yavaş kuru pasta malzemesine ekleyerek yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeyi iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Kuru pasta hamuru oldukça yumuşak ve ele yapışan kıvamda olacaktır. Hazırlanan hamuru krema sıkma torbasına dökün. Krema sıkma torbasının farklı şekillerdeki uç aparatını kullanarak, hamuru yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine küçük parçalar halinde sıkın. Farklı şekiller oluşturmak için aparatları kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında, 160 derece sıcaklıkta kuru pastaları pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika içinde pişerler. Kuru pastaların üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde ve sertleşmeden pişirilmelidir. Daha uzun süre fırında bekletirseniz kurabiyeler sertleşir. Kurabiyeler soğuyunca, daha önce hazırladığınız çikolata sosuna batırıp Hindistan cevizine bulayın. İsteğe göre fındık, Antep fıstığı ve ceviz de kullanılabilir. Ayrıca, çikolata sosu yerine marmelat da tercih edilebilir. Kuru pastalar servise hazırdır. Afiyet olsun. |