- 1 paket sade krem şanti
- 1 paket çilekli krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- Mevsim meyveleri
- Renkli şekerlemeler
Kelebek Pasta Yapılışı
Öncelikle kelebek pastanın kekini hazırlamalıyız. Bunun için geniş ve derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kıralım ve toz şekeri ekleyelim. Toz şeker eriyip köpükler oluşuncaya kadar mikserin yüksek ayarı ile iyice çırpalım. Koyu bir krema kıvamına gelince üzerine süt ekleyerek çırpmaya devam edelim. Ayrı bir kap içerisine unu eleyerek vanilya ve kabartma tozunu koyalım ve harmanlayalım. Kek malzemesine elenmiş unu da yavaşça ilave edlim ve bir taraftan da karıştırmaya devam edelim. Topaklanma olmadan iyice çırpalım. Kelebek pastanın şeklini verebilmek için mutlaka yuvarlak bir tepsi kullanmamız gerekir. Yuvarlak fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı koyulur. Hazırlanan kek hamuru yağlı pişirme kâğıdı serilmiş tepsinin içine yavaşça dökülür. Daha sonra elimizle tepsiyi hafifçe sallayarak kek hamurunun eşit yayılması sağlanır. Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta pişirilir. Kek yaklaşık olarak 35-40 dakika sonra üzeri kızarıp, pişmiş olur. Ancak yine de kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Kek içine batırılan kürdan ıslak ve hamurlu ise pişmemiş olur, eğer kürdan kuru olarak çıkarsa pişmiş demektir.
Kek pişerken kremayı hazırlayabiliriz. Orta boy bir tencere içine toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya koyulur ve karıştırılır. Daha sonra üzerine soğuk süt eklenerek orta hararetli ocağa koyulur. Karıştırarak topaklanma olmadan pişirilir. Krema kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak 2-3 dakika daha karıştırılır ve koyulaşması beklenir. Daha sonra ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır.
Krem şantileri hazırlamak için ise iki ayrı kâse alınır. Kaselerden birisinde sade krem şanti ile sütün yarısı çırpılarak hazırlanır. Diğer kâse içinde ise çilek aromalı krem şanti ile sütün kalan yarısı çırpılarak hazırlanır. Mevsim meyveleri yıkanır ve dilimlenerek hazırlanır.
Kelebek pastanın keki pişince fırından çıkartılır. İlk sıcaklığı geçince kek enine üç parçaya kesilir. Ayrı bir tepsi içine ilk parça yerleştirilerek üzerine kremanın yarısı dökülür. Kepçenin ters tarafı ile düzlenerek krema yaydırılır ve üzerine mevsim meyvelerinin dilimlerinden koyularak, diğer kek parçası yerleştirilir. Bu kek parçasının üzerine de kalan krema dökülür ve yaydırılır ve yine meyve dilimleri koyulur. Daha sonra son kat kek parçası yerleştirilir.
Hazırlanan pasta ortadan iki parçaya bölünür ve sonra da kestiğimiz bölümün üçte ikilik üst kısmından üçgen şeklinde ufak bir girinti şeklinde keselim. Daha sonra parçaların yerini değiştirerek birleştirelim. Yani girinti olan kısımlar dış tarafa gelmelidir. Kelebek pastanın üst kısmını ve yan taraflarını sade krem şanti ile kaplayalım. Sıkma torbasına çilek aromalı krem şantiyi doldurarak kelebek pastanın üstüne kenarlardan başlayarak kelebek şeklini belirginleştirerek sıkalım. Üzerine renkli şekerlemeler ve pasta süsleri serperek süsleyelim.
Kelebek pastayı yaklaşık olarak 2-3 saat kadar buzdolabında bekletelim. Daha sonra buzdolabından çıkartıp sunuma hazırlayabiliriz. Bu pastayı dilimlere kesmeden sunum yapıp daha sonra dilimlere keseriz.
Afiyet olsun.