Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta, şekil olarak kelebeği andıran, özellikle çocukların doğum günü kutlamalarında ve özel günlerde tercih edilen bir pasta türüdür. Görünüşü ile dikkat çeker ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Kelebek Pasta, hem görsel şöleni hem de nefis tadı ile özel günlerin vazgeçilmezi olabilir.

Kelebek Pasta Malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Krema İçin Malzemeler
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
Üzerini Süslemek İçin Malzemeler
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 paket çilekli krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • Mevsim meyveleri
  • Renkli şekerlemeler
Kelebek Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle kelebek pastanın kekini hazırlamalıyız. Geniş ve derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırın ve toz şekeri ekleyin. Toz şeker eriyip köpükler oluşuncaya kadar mikserin yüksek ayarında iyice çırpın. Koyu bir krema kıvamına gelince üzerine süt ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kap içerisine unu eleyerek vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve harmanlayın. Kek malzemesine elenmiş unu da yavaşça ilave edin ve bir taraftan da karıştırmaya devam edin. Topaklanma olmadan iyice çırpın.

Kelebek pastanın şeklini verebilmek için yuvarlak bir tepsi kullanmanız gerekir. Yuvarlak fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı koyun. Hazırlanan kek hamurunu yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepsinin içine yavaşça dökün. Daha sonra tepsiyi hafifçe sallayarak kek hamurunun eşit yayılmasını sağlayın. Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta pişirin. Kek yaklaşık olarak 35-40 dakika sonra üstü kızarıp, pişmiş olur. Ancak yine de kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Kek içine batırılan kürdan ıslak ve hamurlu ise pişmemiş olur, eğer kürdan kuru olarak çıkarsa pişmiş demektir.

Kek pişerken kremayı hazırlayabiliriz. Orta boy bir tencere içerisine toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya koyun ve karıştırın. Daha sonra üzerine soğuk süt ekleyerek orta hararetli ocağa koyun. Karıştırarak topaklanma olmadan pişirin. Krema kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak 2-3 dakika daha karıştırın ve koyulaşmasını bekleyin. Daha sonra ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.

Krem şantileri hazırlamak için iki ayrı kase alın. Kaselerden birinde sade krem şanti ile sütün yarısını çırparak hazırlayın. Diğer kase içinde ise çilek aromalı krem şanti ile sütün kalan yarısını çırparak hazırlayın. Mevsim meyvelerini yıkayın ve dilimleyerek hazırlayın.

Kelebek pastanın keki pişince fırından çıkarın. İlk sıcaklığı geçince kek enine üç parçaya kesin. Ayrı bir tepsi içerisine ilk parçayı yerleştirerek üzerine kremanın yarısını dökün. Kepçenin ters tarafı ile düzleyerek krema yaydırın ve üzerine mevsim meyvelerinin dilimlerinden koyarak, diğer kek parçasını yerleştirin. Bu kek parçasının üzerine de kalan krema dökün ve yaydırın ve yine meyve dilimleri koyun. Daha sonra son kat kek parçasını yerleştirin.

Hazırlanan pastayı ortadan iki parçaya bölün ve sonra da kestiğiniz bölümün üçte ikilik üst kısmından üçgen şeklinde ufak bir girinti şeklinde kesin. Daha sonra parçaların yerini değiştirerek birleştirin. Yani girinti olan kısımlar dış tarafa gelmelidir. Kelebek pastanın üst kısmını ve yan taraflarını sade krem şanti ile kaplayın. Sıkma torbasına çilek aromalı krem şantiyi doldurarak kelebek pastanın üstüne kenarlardan başlayarak kelebek şeklini belirginleştirerek sıkın. Üzerine renkli şekerlemeler ve pasta süsleri serperek süsleyin.

Kelebek pastayı yaklaşık olarak 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra buzdolabından çıkarıp sunuma hazırlayabilirsiniz. Bu pastayı dilimlere kesmeden sunum yapıp daha sonra dilimlere kesersiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Esen

12 Temmuz 2024 Cuma

Kelebek pasta yaparken kekin piştiğini anlamak için kürdan kullanmamız gerektiğini biliyorum, ama kürdan batırdığımda tam olarak neye dikkat etmeliyim? Kekin çiğ kalmaması için farklı bir yöntem var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Esen,

Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testini doğru şekilde yapabilmek önemlidir. Kürdanı kekin ortasına batırdığında kürdanın temiz çıkması gerekir. Yani kürdanı çıkardığında üzerinde hamur kalıntısı olmamalıdır. Eğer kürdan üzerinde hamur kalıntıları varsa, bu kekin henüz tam olarak pişmediği anlamına gelir.

Farklı bir yöntem olarak, kekin üstünün altın rengini alıp almadığına ve kenar kısımlarının kalıptan ayrılıp ayrılmadığına da dikkat edebilirsin. Bu iki belirti de kekin piştiğini gösteren işaretlerdendir.

Umarım bu bilgiler işine yarar. Kolay gelsin!

Sevgiler,
[Senin adın]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri