Düğün pastası, yaşamınızın en güzel günlerinden biri olan düğününüzde, hafızalara yer edecek kendi ürününüz olan bir pastayla girmek isterseniz, bunu kendiniz tasarlayabilir ve yapabilirsiniz. Günümüzde eskiden olduğu gibi çok katlı pastalara fazla rağbet edilmiyor. Bunun yerine daha az katı olan, modern ve gösterişli pastalar tercih ediliyor. Pastanızı düğüne uygun bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece maket bir pasta kesmekten kurtulmuş olursunuz. Sizlere üç katlı bir düğün pastası tarifi vereceğiz. Dileriz emeklerinizin sonunda tam istediğiniz gibi bir pastaya sahip olacaksınız. Şimdi pastamızın yapımına başlayalım.
Düğün pastası tarifi için gerekli olan malzemeler
26 cm lik kek malzemeleri
- 6 yemek kaşığı sıcak su
- 5 adet yumurta sarısı
- 5 adet yumurta akı
- 100 gram toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram toz şeker
- 100 gram elenmiş un
- 50 gram buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
20 cm ve 14 cm kek malzemeleri
- 6 yemek kaşığı sıcak su
- 5 yumurta sarısı
- 100 gram toz şeker
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta akı
- 50 gram toz şeker
- 100 gram elenmiş un
- 50 gram buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
Düğün pastası keklerinin hazırlanması
Kek hamurlarımızı ayrı ayrı hazırlayacağız. Önce 26 cm lik pasta kekimizi hazırlayalım. Bunun için yumurta sarılarıyla kaynar suyu birlikte çırpıyoruz. Üzerine toz şekeri ve vanilyayı ilave ederek, çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta aklarını ise yine çırparak köpük haline getiriyoruz. Bunları çırparken içine toz şekeri ilave ediyoruz. Ayrı bir kasenin içinde elenmiş unu, nişastayı ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Yumurta aklarını ve sarılarını birbirine karıştırıp, üzerine unlu karışımı ilave diyoruz. Bunları bir tahta kaşıkla karıştırıp, yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz. Fırınımızı 175 derecede ısıtarak, kalıbımızı içine koyuyoruz. Burada kekimiz yaklaşık olarak 40 dakika sonra pişmiş olacaktır. Pandispanya kekiniz piştikten sonra, kenarlarından ayırarak, tel ızgaranın üstüne çıkarın. Burada keki soğuması için bırakın. Şimdi 20 cm lik ve 14 cm lik pandispanya hamurlarımızı aynı şekilde hazırlayarak, pişiyoruz. Pandispanyalar pişip, soğuduktan sonra hepsini enine 2 parçaya bölün.
Düğün pastasının krema malzemeleri
- 300 gram tereyağı
- 4 yumurta sarısı
- 150 gram pudra şekeri
- 2 paket nuga
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
Üstü ve süslemeleri için malzemeler
- 1 yumurta akı
- 600 gram pudra şekeri
- 4 renkte gıda boyası
- Biraz su
- 4 paket kalp biçiminde çikolata
- 200 gram badem ezmesi
- 100 gram pudra şekeri
- 4 renk gıda boyası
Düğün pastası kremasının ve pastanın yapımı
Yumuşamış olan tereyağını, beyaz bir köpük haline gelene kadar mikserle çırpın. Sırayla yumurta sarılarını ve pudra şekerini ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Benmari usulüyle nugayı eriterek, soğuması için bekleyin. Ilındıktan sonra rendelenmiş sütlü çikolata ve kremayı karıştırın. Pandispanya keklerinin katlarının arasına bu karışımdan sürün. Pastanızın üzerine kaplayacağınız krema için, yumurta aklarını köpürterek, çırpın. İçine çok az su ve kırmızı renkte gıda boyası ilave edin. Bunu pastanın üzerine sürerek, kurumasını bekleyin. Pastanın dış kenarlarına kalpli çikolataları yerleştirin. Badem ezmesinin üçte birini yeşil, kalanını kırmızı gıda boyası ile boyayıp, kırmızı olanlarla güller, yeşillerden yaprak yapın. Bunların düzgün olması için, kağıt şablon hazırlarsanız iyi olur. Yaprakların damarlarını bıçağın sırtıyla yapabilirsiniz. Pastanız dinlenirken, bunlarında kuruması gerekiyor. Yaklaşık olarak bir saat sonra, pastanızı istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz. Düğün pastanız servis edilmek için hazırlandı. Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra, zamanı geldiğinde konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.