Dinazor Pasta Dinazor pasta, şeker hamurundan hazırlanabilen hem lezzetli hem de eğlenceli görünümüyle çocukların vazgeçemediği bir pasta çeşididir. Yöresi tam olarak belli olmayan bu pasta, son zamanlarda pastacılık sektöründe moda hâline gelmiş ve şeker hamuruyla hazırlanan pastalar arasında tercih edilen zevkli çeşitlerden biridir. Sizler de kolayca temin edebileceğiniz pasta malzemeleriyle çocuklarınızın doğum günlerini süsleyebilir veya hediye olarak hazırlayabilirsiniz. İçine katacağınız malzemelerin çeşitlendirilmesini tercihlerinize göre yapabilir, çeşitli meyveler deneyebilir ve süsleme için lezzetli çerezler kullanabilirsiniz. Daha kolay ve hızlı yapmanız için süslemede kullanılacak şeker hamurunu hazır olarak pasta malzemeleri satan yerlerden satın alabilirsiniz. Pasta keki için ise pandispanya tarifini uygulayabilirsiniz. Dinazor Pastanın Malzemeleri (10-12 Kişilik) Pandispanya İçin
Ganaj İçin
Üzerini Kaplamak İçin
Dinazor Pasta Nasıl Yapılır? Derin bir kapta mikser yardımıyla önce yumurta ve şekeri iyice köpürüp krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpın. Diğer kuru malzemeleri karışımın kabarmasını söndürmeden tahta kaşık yardımıyla kaşık kaşık ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına elde ettiğiniz karışımı dökerek önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 30-35 dakika kadar pişirin. Fırının kapağını hafif açarak pandispanyaya çatal batırdığınızda malzeme eğer çatala bulaşmıyorsa piştiğini anlayabilirsiniz. Şeker hamuruyla şekillendirilecek pastalarınızda süt ve puding ile hazırlanan krema yerine ganaj kreması kullanmanız, ara malzemelerin akmamasını ve donarak pastanın daha güzel şekillenmesini sağlayacaktır. Ganaj için; sıvı kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatarak içine çikolataları eritin ve buzdolabında 2 saat dinlendirip çırpın. Dinazor şekillerini oluşturmak için hazır olarak temin ettiğiniz şeker hamurunu tezgâha az nişasta dökerek kullanıma uygun yumuşaklıkta olmasını sağlayabilirsiniz. Yine hazır olarak temin edeceğiniz dinazor kalıplarını, özel şeker hamuru merdanesiyle açarak (fazla incelikte açmayın, yırtılabilir) hazırladığınız şeker hamuruna bastırarak oluşturun. Ortaya çıkan dinazor şekillerini yapışkan olmaması ve sıcaklıkta erimemesi için nişasta üzerinde bekletin. Pişen pandispanyayı ortadan ikiye yanlamasına bölün. Hazırladığınız ganajı ara katına sürün. Aralara istediğiniz meyveleri yerleştirebilirsiniz. İki katını da ganajla kaplayarak hazırladığınız pandispanyanın etrafını fazla ince olmayacak şekilde açtığınız şeker hamuruyla kaplayın ve önceden kalıplarla keserek hazırladığınız dinazor hamurlarını, parmağınızı suyla ıslatıp pandispanyanın üzerine yapıştırın. Diğer görsel seçenekler için (dinazor yumurtası vb.) elinizde kalan şeker hamurundan merdaneyle açarak istediğiniz şekli oluşturabilirsiniz. Afiyet Olsun. |