Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli pasta, labne peyniri kullanılarak hazırlanan krema ile yapılan ve kek üzerine sürülen bir pasta türüdür. Labne peyniri, diğer peynir türlerine göre daha az yağlı ve tuzsuz olmasıyla bilinir. Bu özellikleri sayesinde, tatlı kremalarda kullanılabilir ve kremanın lezzetini daha hafif ve hoş bir hale getirir. Ayrıca, kek için kullanılan yumurta ve süt gibi malzemeler, yüksek besin değerleri ve enerji verici özelliklere sahiptir. Krema yapımında süt ile birlikte labne kullanarak kalsiyum değeri de artırılabilir. Böylece, hem daha hafif hem de besin değeri açısından daha faydalı bir tatlı elde ederiz. Labneli pasta, görünümü ve lezzeti ile her türlü davet ve misafire rahatlıkla sunulabilir. Hazırlanışı ve yapılışı da oldukça kolaydır.

Labneli Pasta Malzemeleri

Kek İçin Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Krema İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram labne peyniri
  • 50 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
Labneli Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak, labneli pastanın kekini hazırlayalım. Bunun için derin bir karıştırma kabına yumurta kırarak toz şeker ile köpükler oluşana kadar mikserin yüksek ayarında çırpalım. Koyu bir krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edelim. Üzerine sıvı yağ ve süt ekleyerek çırpmaya devam edelim. Unu ayrı bir kap içinde eleyerek kabartma tozu ile karıştıralım. Kek hamuruna unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Topaklanma olmadan kek hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. 24 cm'lik kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan kek hamurunu tepsiye dökelim ve elimiz ile sallayarak hamurun tepsiye eşit şekilde yayılmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirelim. Yaklaşık olarak 10-15 dakika sonra kek pişmiş olur. Kürdan batırarak kekin piştiğini kontrol edebiliriz. Kürdan kuru ise pişmiş, ıslak ise pişmemiş demektir. Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.

Kek fırında pişerken, krema hazırlamaya geçebiliriz. Bunun için bir tencere içine un ve toz şeker koyularak üzerine soğuk süt eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırmamız gerekir. Krema kaynamaya başlayınca tereyağı eklenir ve kısık ateşe alınır. 2 dakika kadar tereyağının erimesi beklenir ve ocaktan alınarak soğuması için bir kenara kaldırılır.

Krem şantiyi hazırlamak için bir kase içine toz krem şanti ile soğuk süt koyulur. İyice çırpılarak koyu krema kıvamına getirilir. Daha sonra buzdolabına alınarak bekletilir.

Krema soğuyunca, krem şanti buzdolabından çıkarılır ve kremaya ilave edilerek mikser ile çırpılır. Son olarak labne peyniri eklenerek mikser ile çırpmaya devam edilir. Bütün malzeme tamamen karışıncaya kadar çırpılır.

Soğuyan kekin üzerine krema sürülerek yayılır ve streç film ile üzeri kapatılarak buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında bir gece bekletilirse, labneli pastanın kıvamı daha iyi olur. Servis yapılacağı zaman buzdolabından çıkarılıp üzeri isteğe göre süslenebilir. Labneli pasta dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Güncel

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi