Labneli pasta, labne peyniri kullanılarak hazırlanan krema ile yapılan ve kek üzerine sürülen bir pasta türüdür. Labne peyniri, diğer peynir türlerine göre daha az yağlı ve tuzsuz olmasıyla bilinir. Bu özellikleri sayesinde, tatlı kremalarda kullanılabilir ve kremanın lezzetini daha hafif ve hoş bir hale getirir. Ayrıca, kek için kullanılan yumurta ve süt gibi malzemeler, yüksek besin değerleri ve enerji verici özelliklere sahiptir. Krema yapımında süt ile birlikte labne kullanarak kalsiyum değeri de artırılabilir. Böylece, hem daha hafif hem de besin değeri açısından daha faydalı bir tatlı elde ederiz. Labneli pasta, görünümü ve lezzeti ile her türlü davet ve misafire rahatlıkla sunulabilir. Hazırlanışı ve yapılışı da oldukça kolaydır. Labneli Pasta Malzemeleri Kek İçin Malzemeler
Krema İçin Malzemeler
Labneli Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak, labneli pastanın kekini hazırlayalım. Bunun için derin bir karıştırma kabına yumurta kırarak toz şeker ile köpükler oluşana kadar mikserin yüksek ayarında çırpalım. Koyu bir krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edelim. Üzerine sıvı yağ ve süt ekleyerek çırpmaya devam edelim. Unu ayrı bir kap içinde eleyerek kabartma tozu ile karıştıralım. Kek hamuruna unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Topaklanma olmadan kek hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. 24 cm'lik kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan kek hamurunu tepsiye dökelim ve elimiz ile sallayarak hamurun tepsiye eşit şekilde yayılmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirelim. Yaklaşık olarak 10-15 dakika sonra kek pişmiş olur. Kürdan batırarak kekin piştiğini kontrol edebiliriz. Kürdan kuru ise pişmiş, ıslak ise pişmemiş demektir. Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Kek fırında pişerken, krema hazırlamaya geçebiliriz. Bunun için bir tencere içine un ve toz şeker koyularak üzerine soğuk süt eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırmamız gerekir. Krema kaynamaya başlayınca tereyağı eklenir ve kısık ateşe alınır. 2 dakika kadar tereyağının erimesi beklenir ve ocaktan alınarak soğuması için bir kenara kaldırılır. Krem şantiyi hazırlamak için bir kase içine toz krem şanti ile soğuk süt koyulur. İyice çırpılarak koyu krema kıvamına getirilir. Daha sonra buzdolabına alınarak bekletilir. Krema soğuyunca, krem şanti buzdolabından çıkarılır ve kremaya ilave edilerek mikser ile çırpılır. Son olarak labne peyniri eklenerek mikser ile çırpmaya devam edilir. Bütün malzeme tamamen karışıncaya kadar çırpılır. Soğuyan kekin üzerine krema sürülerek yayılır ve streç film ile üzeri kapatılarak buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında bir gece bekletilirse, labneli pastanın kıvamı daha iyi olur. Servis yapılacağı zaman buzdolabından çıkarılıp üzeri isteğe göre süslenebilir. Labneli pasta dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. |