Milföy Pasta Milföy pasta, milföy hamuru kullanılarak yapılan, çıtır çıtır ve çok hoş bir tada sahip olan bir pasta türüdür. Hazır milföy hamuru ve evde kolayca hazırlanabilecek kremadan oluşan bu pasta, hem misafir ikramları hem de günlük menüler için ideal bir seçenektir. Hafif ve lezzetli yapısıyla yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından biri olan milföy pasta, kısa sürede hazırlanabilir ve büyük beğeni toplar. Milföy Pasta Malzemeleri
Krema İçin Malzemeler
Milföy Pasta Nasıl Yapılır? Milföy hamurları dondurucudan çıkarılır ve tezgâh üzerine tek tek açılarak biraz çözülmesi sağlanır. Çözülen milföy hamurlarının üzerine pudra şekeri serpilir ve ardından dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açılır. Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yan yana yerleştirilir. Çatal ile sık sık delikler açarak milföyde delikler oluşturulur, ardından üzerine yine yağlı kağıt serilip başka bir boş tepsi ile kapatılır. Bu şekilde iki tepsi arasında sıkışan milföy hamuru kabarmadan pişecektir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Milföy hamurları pişince fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Dikdörtgen şeklindeki büyük parçalar istenilen şekilde ufak parçalara kesilir. Her bir parça üçgen, kare ya da dikdörtgen şeklinde 3-4 parçaya kesilebilir. Kremayı hazırlamak için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarısı, elenmiş un, mısır nişastası, vanilya, toz şeker ve limon kabuğu rendesi eklenir. Üzerine yavaş yavaş süt eklenir ve sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir krema elde edilir. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlanır. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak 2-3 dakika daha pişirilir. Koyu kıvamlı bir krema elde edildikten sonra ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya tereyağı veya margarin ilave edilerek mikserle çırpılır. Krema hazırlandıktan sonra kullanılacak mevsim meyveleri yıkanır ve dilimlenir. Milföy hamurundan bir parça alınır, üzerine krema sürülür ve meyve dilimleri yerleştirilir. Üzerine ikinci kat milföy hamuru konularak yine krema sürülür. Krema üzerine tekrar meyve dilimi eklenerek üçüncü kat milföy hamuru ile kapatılır. Son olarak üzerine bol miktarda pudra şekeri serpilir, aralarına Antep fıstığı ile şekil verilir ve meyve dilimleri ile süslenir. Milföy pasta hazırlandıktan sonra servis edilene kadar buzdolabında tutulur. Servis yapacağınız zaman buzdolabından çıkarılarak her bir pasta dilimi servise sunulur. Afiyet olsun. |
Mefruza
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMilföy hamurunu açarken neden üzerine pudra şekeri serpiyoruz? Bu, milföy hamurunun kıtırlığını mı artırıyor yoksa başka bir işlevi mi var?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMefruza, milföy hamurunun üzerine pudra şekeri serpmek, aslında hamurun üzerinde ince ve tatlı bir katman oluşmasını sağlar. Bu, hamurun kıtırlığını ve lezzetini artırırken, aynı zamanda milföyün üzerinde hafif bir karamelizasyon etkisi yaratır. Sonuç olarak, milföy hamurunun hem görünümü hem de dokusu gelişir.