Muhallebili pasta, çok hafif olmasının yanın da oldukça keyifle yenilen bir pastadır. İçerisinde bol miktarda süt bulunması nedeniyle çok faydalı bir pasta türüdür. Muhallebili pastanın yapımı oldukça kolay olduğu için aniden gelen misafirlerinize yarım saat içerisinde hazırlayabilir ve servise sunabilirsiniz. Pek çok kadının kurtarıcı olan bu pasta tarifini sizde sevdiklerinize rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
Muhallebili pasta için gerekli malzemeler;
Keki için;
- 4 tane orta boya yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ay çiçek yağı
- 3,5 su bardağı buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şekeri
1 su bardağı buğday unu
1 paket vanilya
Üzeri için;
- kırık fındık, fıstık veya çekilmiş ceviz
Muhallebili Pasta yapılışı;
Pastanın yapımına ilk önce muhallebiyi hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini bir pişirme kabının içerisine alalım ve orta harlı ateşte karıştırarak pişirelim. Göz, göz olmaya başlayınca muhallebinin içerisine vanilyayı ekleyelim ve çırpıcı ile karıştıralım. Yeterli düzeyde pişmiş olan muhallebiyi ocağın üzerinden indirelim ve kek olana kadar soğutalım.
Keki hazırlamak için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine ilk olarak yumurtaları ekleyip çırpalım. Yumurtaların üzerine şekeri ekleyelim ve mikser ile köpürtelim. Karışım beyazlaşınca yağ ile beraber unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Tüm malzeme bir araya geldiğinde 4 dakika kadar karıştıralım ve yağlanmış bir kek kalıbının içerisine dökelim.
Kek hamurunu kalıbın içerisine döktükten sonra fırının ayarını 175 dereceye getirelim ve 30 dakika pişirmeye bırakalım. Kek yeterli düzeyde piştiğinde fırından alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Kek soğuduktan sonra ortadan enlemesine olacak şekilde iki eşit parçaya ince bir ip vasıtasıyla keselim. Kekin alt tabanına muhallebiyi sürelim ve üzerine diğer keki yerleştirelim. İki kekin ortasında kalan muhallebi eğer etrafını taşmış ise kenarlarına taşan muhallebiyi sürelim ve sonra krem şantiyi hazırlayalım.
Krem şanti ile sütü bir çırpıcı vasıtasıyla çırpalım ve pastanın her tarafına sürelim. Son olarak pastanın süslenmesi için fındık kırıkarından serpiştirelim ve buzdolabına dinlendirmek amaçlı kaldırıp 20 dakika bekletelim. Yeterli dakika da beklemiş olan pastayı dolaptan alalım ve servis için dilimleyelim.
Afiyet olsun...