Alman Pastası
21 Haziran 2024

Alman Pastası

Alman pastası, hafta sonu kahvaltılarınız veya çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek olabilir. Bu tarifle, etkileyici ve lezzetli bir Alman pastasına sahip olacaksınız.

Malzeme Listesi

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Kontrollü koymak üzere yeterince un; hamur ele yapışmayana dek ilave edilmelidir. Hamur, kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğrulmalıdır.

Krema İçeriği

  • 2 adet yumurta
  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 veya 2 paket vanilya

Süslemek İçin

  • Pudra şekeri

Alman Pastası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, hamur malzemelerini karıştırarak başlayın. Yaş mayayı eritmek için ılık sütü, bir tutam tuzu ve şekeri ekleyerek karıştırın. Daha sonra yumurtaları ve yağı ekleyin. Sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabında birleştirin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu süreçte mayanın kabarması ve hamura homojen şekilde karışması önemlidir.

Mayalanan hamuru kullanmaya başlayabilirsiniz. Hamuru 18 eşit parçaya bölerek, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Bu bezeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve biraz tepsi mayası gelmesi için bekletin. Tepsi mayalanmasının ardından, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembe renk alana kadar pişirin.

Hamurunuz pişerken, sıra krema hazırlığına geldi. Krema malzemelerini sırasıyla pişirme kabında çırpmaya başlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından süt ve unu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra, orta ateşte pişirin ve düzenli olarak karıştırarak topaklanmayı önleyin. Krema kabarcıklar çıkarmaya başlayınca, ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Daha kıvamlı bir krema elde etmek için mikserle kısa bir süre çırpın.

Soğuyan Alman pastası hamuru, soğuyan enfes krema ile birleşmeye hazır hale geldi. Hamuru enlemesine açın ancak son noktaya kadar kesmeyin. Dip kısmı birleşik kalan hamurlar, kreması ile buluşarak kapatılmalıdır. Yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı krema içini doldurmak için yeterli olacaktır. Üzerine pudra şekeri serperek soğutup servise sunabilirsiniz. Arzuya göre çikolata sosu da ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Alman Pastası

Alman Pastası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri