Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Sevdikleriniz ve kendiniz için keyifle ve çarçabuk hazırlayacağınız nefis tadı ile damak tadınıza hitap ederek, çay saatlerinizi şölene çevirecek, mükemmel bir pasta olarak da gururla konuklarınıza ikram edebileceğiniz bir tarifidir.


Baton Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un (Elenmiş)
  • 1 paket krem şanti

Baton Pasta Üzeri için

  • 1 paket krem şanti (Sade)
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 su bardağı süt

Baton Pasta Nasıl Yapılır?


Baton pasta hazırlamaya ilk olarak karıştırma kabımıza 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek başlayalım. Ardından yumurta ve şekeri köpük, köpük kar haline gelene kadar bir mikser yardımıyla iyice çırpalım. Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, yarım 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave ederek karıştırdıktan sonra üzerine unu azar azar ekleyerek karışım kek hamuru kıvamı alıncaya kadar iyice çırpalım.

Hazır hale gelen kek hamurumuzun içine 1 çay bardağı damla çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve baton kek kalıbımızı yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu kalıba dökerek yayalım. Ardından fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak keki fırına verelim ve fırınımızın kapağını açmadan 25-30 dakika kadar pişirelim.

Bu sürede kekimizin üstü kızarmaya başlamışsa her beş dakikada bir fırının ısısını düşürerek keki bir saat kadar pişirelim ve bir saatin sonunda fırını kapatarak kek soğuyana kadar fırının içinde bekleterek kekin içini çekerek pişmesini sağlayalım.

Pastamızın iç kremasını hazırlamak için 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şantiyi bir mikser yardımıyla şanti koyulaşıncaya kadar iyice çırpalım ve buzdolabına alarak 1 saat kadar bekletelim. Ardından küçük bir tencerede 1 su bardağı süt ve 1 paket çikolata sosunu karıştırarak sos kıvam alana kadar pişirerek soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi iki veya üç parçaya ayıralım ve ara katlarını şekerli sütle ıslattıktan sonra aralarına hazırladığımız şantiyi sürerek damla çikolata serpiştirerek üzerine kekin diğer parçasını kapatalım. Kekin üzerini ve kenarlarına krem şantiyi bir spatula yardımıyla tamamen kaplayarak sürelim.

Krem şantiyle kaplanmış olan pastamızın üzerine soğumaya bıraktığımız çikolata sosunu gezdirerek dökelim. Pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde şekerlemelerle veya meyvelerle süsledikten sonra buzdolabında en az 4-5 saat bekletip dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Baton Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Güncel

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah pasta, konuklarınıza ikram edebileceğiniz en güzel pasta çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle de kış aylarında, dondurmaya benzer duruşu ile külah pasta çocuk[...]

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli pasta, kabul günlerinin baş tacı, özel sofraların aranan pastası ve bayanların en büyük kurtarıcısı. Aniden gelen misafirler için hazırlanabilecek en güzel [...]

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı pasta, değişik lezzetlerden hoşlanan ve arayış içerisinde olan kişiler için farklı bir pasta tarifidir. Özellikle balkabaklı tatlılardan hoşlananlar bu tar[...]

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray pastası, sizlerle birlikte hazırlayacağımız bu pasta, Galatasaray taraftarı olanların beğenisini kazanacaktır. Ailenizde bu takımı tutanlar varsa, eminiz yem[...]

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta keki, bir pastanın en önemli malzemesidir. Özellikle bol malzeme ile yapılan pasta kekleri, pasta malzemelerine bile gerek kalmadan tek başına bir çayın yanında tük[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6