Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı pasta, adından anlaşılacağı gibi dama şeklinde bir pastadır. Kek dilimlenip servis tabağına alınınca dama şeklini alır. Misafir ikramlarında sunabileceğimiz farklı bir tariftir. Hem görsel olarak hem lezzet olarak akılda kalıcı şık bir pasta tarifidir.


Damalı Pasta Malzemeleri



Sade Kek için

  • 3 tane yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 kahve fincanı un

Kakaolu Kek için

  • 3 tane yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 2 kahve fincanı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 kahve fincanı un

Ara Kreması için
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Üst Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Damalı Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak sade kekimizi hazırlayalım. Derin bir kap içerisine yumurtaları kırıp toz şeker ile köpükler oluşana kadar çırpalım. Üzerine bir kahve fincanı da su döküp, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Bütün malzemeyi çırparak karıştıralım. Margarin ile yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta pişirelim. Sade kek pişince fırından çıkartıp başka bir tepsi ile kapatarak ters çevirelim.

Kakaolu keki hazırlarken de yine yumurtalar ile toz şeker çırpılır. Şeker eriyip beyaz köpükler olunca, üzerine su ekleyip çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve kakao elenerek ilave edilir. Bütün malzeme çırpılarak karıştırılır. Sade keki pişirdiğimiz tepsinin büyüklüğünde bir tepsi yağlanıp un serpilerek kakaolu kek dökülür. 170 derece sıcaklıktaki fırında kakaolu kek de pişirilir. Piştikten sonra çıkartılıp ters çevrilir.

Her iki kek de ortadan enine doğru iki parçaya kesilir. Kekin ortasına tepsiden küçük bir tabak koyarak etrafında yuvarlak şekil vererek keselim. Donra biraz daha ufak bir tabak ile bu kesilen parçanın üzerinden tekrar bir yuvarlak keselim. Daha sonra diğer kek tabanlarını da aynı tabaklar ile keselim. Kesilen kekleri yerleştirirken ise en ortaya kakaolu, dışına sade, onun dışına kakaolu ve yine sade olarak dizelim. İki parça bu şekilde diğer iki parça da ise aynı şekil fakat renkler ters olarak yerleştirelim.

Ara kremayı hazırlamak için bir kap içerisine un, nişasta ve toz şeker koyularak karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş süt eklenerek pişirilir. Son olarak da limon kabuğu rendesi ilave edilerek krema hazırlanır.

Hazırlanan kekin bir parçası tepsiye yerleştirilir. Ara kremanın üçte biri üzerine dökülür. Daha sonra diğer parça koyularak tekrar krema dökülür. Bütün katlar yerleştirilerek krema dökülür ve son katın üzerine yeni krema hazırlanır.

Üst kremayı hazırlarken de yine bir kap içinde un, nişasta, toz şeker ve kakao karıştırılıp ocağa alınır. Üzerine yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır. Krema koyulaşıp kaynayınca ocaktan alınarak 2-3 dakika beklenir. Daha sonra damalı pastanın üzerine dökülerek üstü tamamen kaplanır. Damalı pasta oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyularak bir gece bekletilir. Servis yapılacağı zaman üzeri Hindistan cevizi ile süslenir. Damalı pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Damalı Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı pasta tarifini misafirlerinize yaptınız da onları nostaljik günlere götüreceksiniz. Değişik görünümü ve mükemmel lezzeti ile sizi kendine hayran bırakacak [...]

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli mozaik pasta, yapımının kolay olması ve lezzetinin bol olmasından dolayı sürekli yapmak isteyeceğiniz bir pasta tarifidir. Eskiden doğum günlerinde ve özel gün[...]

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Malzemeler 2 Paket kakaolu bisküvi.1 Çay kaşığı kakao 1 Paket krem şanti 100 gr. Fındık 1 Şişe süt Hazırlanışı.Bisküvileri ufak ufak kırın. Krem şanti ve soğu[...]

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi; Kabak tatlısı sevenlere ayrı bir alternatif olarak bu pasta hem çok lezzetli hem de çok şık bir tatlı olmuştur. Yıllardır bildiğimiz kabak tat[...]

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta kreması, kek ve pastalar için vazgeçilmezler arasında yer alan pasta kremasını dışarıdan hazır almak istemiyorsanız evde kısa sürede yapabileceğiniz, içerisind[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6