Muzlu Pasta Muzlu pasta, çocukların beğendiği bir tatlı olarak düşünüldüğü kadar, yetişkinler arasında da vazgeçilmezdir. Bilhassa özel günlerin aranan pastası olan muzlu pasta tarifi ile evinizin atmosferini değiştirebilirsiniz. Muzlu pastanın kendine has aroması pastaya hoş ve etkileyici bir koku verirken, içerdiği süt sayesinde de protein açısından zengin bir lezzettir. Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeler Keki İçin
Kreması İçin
Kremşanti İçin
Süslemek İçin
Muzlu Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin bir çırpma kabı alalım ve içerisine yumurtaları kıralım. Yumurtaları bir süre karıştırdıktan sonra üzerine şeker ilavesi yapalım ve karıştırma işlemine devam edelim. Akabinde vanilya, un ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde karıştıralım ve sıvı karışıma ekleyelim. Son olarak karışımın içerisine suyu da ekleyip karıştırma işlemine sürdürelim. Kek istenilen kıvama geldikten sonra yağlanmış yuvarlak veya kare bir tepsinin içerisine karışımı dökelim. Yaklaşık 190 derecelik bir fırında, hazırlanan karışımı 30 dakika kadar pişirelim. Kekin altı ve üstü piştikten sonra soğuması için fırından alalım ve bir kenarda bekletelim. Kek soğuyunca ortadan ikiye yatay şekilde keselim ve iki eşit parça kek elde edelim. Kreması için; un, süt, şeker ve vanilyayı bir tencerenin içerisine alıp karıştıralım. Kremayı ocağın üzerinde kısık ateşte pişirelim ve karışım göz göz olunca ocağın üzerinden indirip dinlendirelim. Krema ılık hale gelince kekin alt tabanına yarısını sürelim ve içerisine muz dilimleri yerleştirelim. Diğer kalan kek parçasını da muzların üzerine yerleştirelim ve karışımı kapatalım. Kalan kremayı da pastanın üzerine ve yanlarına sürelim. Pastanın her tarafına kalan kremayı sürdükten sonra süslemek için etrafına muz dilimleri yerleştirelim. Kremşantiyi süt veya tarife göre verilen su miktarı ile iyice çırptıktan sonra bir sıkma torbasının içerisine alalım ve muzların etrafını kremşanti ile süsleyelim. Eğer beyaz görünümlü pastanızı renklendirmek isterseniz bonibon, renkli draje veya çikolata rendelerini tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun. |