Bisküvi Pastası Bisküvi pastası, krema hazırlanarak pötibör bisküvi ile yapılan bir pasta türüdür. Bu pasta, fırın kullanılmadan hazırlanır ve soğuk olarak ikram edilir. Hazırlanması ve yapımı oldukça kolaydır. Görüntüsü ve lezzeti ile de çok beğenilen bu pastayı her zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Misafir ikramlarında, beş çaylarında ve özellikle çocuklarınıza farklı bir çeşit sunmak için ideal bir tercih olabilir. Bisküvi Pasta Malzemeleri
Bisküvi Pasta Nasıl Yapılır? Bisküvi pastası yapımında ilk olarak kremayı hazırlamalıyız. Derin ve büyük bir tencere alarak içine un, kakao ve toz şeker koyun. Bu malzemeleri karıştırarak harmanlayın. Daha sonra soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek bir taraftan da karıştırın. Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırarak, sarısını kremanın içine ilave edin. Çırpma teli ile çırparak yumurtayı da iyice karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alarak orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Topaklanma olmaması için sürekli kaşık veya çırpma teli ile karıştırmalısınız. Krema kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak kaynatmaya devam edin. Krema için kullanacağınız tereyağını veya margarini buzdolabından daha önceden çıkartıp oda ısısında yumuşamasını sağlayın. Krema koyu bir kıvama gelince içine tereyağını ilave edin. Krema göz göz kaynayıp da koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Kolay şekil vermek için baton kek kalıbı kullanabilirsiniz. Kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayın. En alt kısma kaşık ile kremadan bir miktar dökün ve eşit şekilde tabana yayın. Bir tane sade pötibör bisküvinin arkasına bir miktar krema sürerek dikey şekilde kalıba yerleştirin. Daha sonra kakaolu bir pötibör bisküvi alarak onun da arkasına bir miktar krema sürüp diğer bisküviye dayayın. Bu şekilde bir sade bisküvi, bir kakaolu bisküvi olacak şekilde bütün kalıp doluncaya kadar dizin. Kalıp uzunlamasına dolunca kenarda kalan boşluklar için de aynı şekilde bisküviye krema sürerek yanlara dayayın. Kalan kremadan az bir miktarı sonra kenarlara sürmek için bir kaseye ayırın. Diğer kalan kremayı pastanın üzerine dökün ve kaşık veya spatula ile düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp, soğuması için buzdolabına koyun. Buzdolabında bir gece bekletin. Eğer zamanınız kısıtlı ve bir gece bekleyemeyecek olursanız en az 5-6 saat bekletmelisiniz. Bir gece bekletilen bisküvi pasta buzdolabından çıkarılır. Alüminyum folyodan tutarak yavaşça pasta kalıptan çıkarılır ve bir tepsi içerisine alınır. Daha önceden ayırdığınız kremayı pastanın yan kenarlarına sürüp spatula ile sıvayın. Bisküvi pastanın üzerine Hindistan cevizi ve kıyılmış ceviz serpin. Bisküvi pastayı dilimlerken çapraz şekilde dilimleyin. Böylece daha farklı bir görüntü elde edilir. Bisküvi pasta servise hazırdır. Afiyet olsun. |