Kokoş pasta, adından anlaşılacağı gibi şık görüntüsü ile ilk önce göze hitap etmektedir. Görüntüsünün altında yatan dayanılmaz tadı ile de kişileri kendine bağlayan bir pastadır. Ayrıca üzerini süslemek ve tatlandırmak amaçlı kullanılacak olan pişmaniyenin pastaya vermiş olduğu görsellik tıpkı bir tablo misalidir. Kokoş pasta tarifini özel misafirlerimize veya sevdiklerimize yapmalı onları da bu lezzet ile tanıştırmalıyız.
Kokoş Pasta malzemeler;
Keki için;
- 1,5 su bardağı az yağlı süt
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım fincan kakao
- 1 adet vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- yeteri kadar un
Kreması için:
- 4 bardak süt (150 ml bardak için)
- 5 çorba kaşığı buğday unu
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı labne
Islatmak için;
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 2 su bardağı süt
- 2 paket beyaz krem şanti
Süslemek için;
Hazırlanışı;
Kokoş pastanın yapımına önce keki hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için bir karıştırma kabı alalım ve içerisine ilk önce şeker ile birlikte yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım. Karışım köpük haline geldikten sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyelim ve mikser ile çırpalım. Kıvam alan kek harcını kelepçeli bir kek kalıbın içerisine yağlı kağıt serdikten sonra dökelim. Önceden ısıtılmış fırının içerisine kalıbı gönderelim ve 170 derece de kek hamurunu pişirelim. Kek hamuru fırının içerisinde pişerken diğer taraftan kremasını hazırlayalım. Bunun için derin bir tencere alalım ve içerisine labne hariç diğer malzemeleri ekleyip pişirelim.
Pişmiş olan kremayı soğuması için serin bir ortama kaldıralım ve soğuduktan sonra üzerine labne peyniri ekleyip çırpalım.
Pişmiş olan keki de fırından alalım ve soğuması için bekletelim. soğuduktan sonra keki ortadan ikiye keselim. Kesmiş olduğumuz kekin bir parçasının iç kısmına süt ile birlikte karıştırdığımız şekerden ilave edelim ve her tarafını güzelce ıslatalım. Diğer kalan kekin de yine iç kısmına sütlü karışımdan sürelim ve bekletelim. Pastanın alt tabanını düz bir tabağın üzerine alalım ve ortasına hazırladığımız kremadan sürelim. Arkasından kremanın üzerine ıslattığımız diğer kek tabanını yerleştirelim ve hafif şekilde bastırıp kekin kremaya yapışmasını sağlayalım.
Pastanın iç malzemelerini yerleştirdikten sonra geniş bir kasenin içerisine krem şanti ile birlikte sütü ekleyelim ve iyice çırpalım. Krem şanti hazır hale geldikten sonra pastanın her tarafına sürelim. Arkasından pişmaniye ile pastanın her tarafını kaplayalım ve üzerine damla çikolata serpiştirelim. Bütün işlemi birmiş olan pastayı biraz dinlendirdikten sonra servis için sunum yapalım
Afiyet olsun...