Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta

Meyveli pasta, daha çok bahar ve yaz aylarında tercih edilen hafif bir pasta çeşididir. Doğum günlerinin yanı sıra, çay saatlerinde de sunulabilen, ağır davetlerde olduğu gibi evlerde günlük yaşamda da tercih edilen bir pastadır. Muz, çilek, kivi, şeftali ve orman meyveleri meyveli pastada en çok tercih edilen meyvelerdir. Bunların yanı sıra kavun, ananas ve mango gibi pek çok meyve de bu pastalarda kullanılabilir. Meyveli pasta, çocukların da özellikle tercih ettiği popüler pasta çeşitlerindendir. Çilek ve muz, çocukların pastada en favori meyveleridir. Orman meyveli, frambuazlı ve marmelatlı çeşitler, pastanelerde konuklara sunulan lüks meyveli pasta çeşitleri arasındadır.

Taze ve Mevsimlik Meyveler

Taze ve mevsimine uygun meyveler kullanmak pastanızın kalitesini artıracaktır. Pastanızın üzerindeki meyveleri dilerseniz jöle ile parlatabilirsiniz. Antep fıstığı ve kıyılmış badem de meyveli pasta süslemeleri için uygundur. Sadece birkaç yaprak taze nane, meyveli pastanıza farklı, şık ve ferah bir hava katabilir. Meyveli pastalarda kaplama için krem şantiyle birlikte kullanılan labne peyniri de son yıllarda giderek daha çok sevilen, hafif bir kaplama malzemesidir. Klasik yuvarlak pasta tabanı meyveli pasta için sık kullanılır ancak özellikle muzlu pastalarda rulo şeklinde kek de kullanılmaktadır. Piştikten hemen sonra sıcakken şekil verilen rulo kekin hazırlanması biraz daha zahmetlidir.

Evde Meyveli Pasta Yapımı

Pastanelerdeki birbirinden lezzetli meyveli pasta çeşitlerini satın alabileceğiniz gibi, vereceğimiz tarifle evde kendi meyveli pastanızı da yapabilirsiniz.

Meyveli Pasta Malzemeleri

Keki için:
  • 4 yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 2.5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu

Süslemesi için:
  • Arzu edilen miktarda kivi ve şeftali
  • 1 paket toz krem şanti
  • 3 bardak süt

Jöle Süslemesi için:

1 paket hazır jöle (Aromasını arzunuza göre seçebilirsiniz)

Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır, un ve kabartma tozu ilave edilir. Yağlanmış kalıba dökülür ve önceden 170°C ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Pişen kek soğuyunca dikkatlice ortadan ikiye bölünür ve bir bardak sütle ıslatılır. İlk kat kekin arasına krem şanti sürülür ve önceden dilimlenerek hazırlanmış kivi ve şeftaliler sıralanır. Üzerine ikinci kat kek konur ve tekrar sütle ıslatılır, krem şantiyle kaplanır. En üstüne yine kivi ve şeftali dilimleri dizilir. İstenirse meyvelerin üzerine jöle sürülür. Meyveli pasta, bir gece buzdolabında bekletilerek servise hazır hale gelir.

Bu tarifte kek pişirme aşamasını atlayarak marketten alacağınız hazır pasta tabanlarını da kullanabilirsiniz.

Krem Şantinin Hazırlanması

1 paket toz krem şanti, 1 bardak soğuk sütle birlikte mikserle çırpılır. Bir süre buzdolabında bekletildikten sonra kullanıma hazır hale gelir. Krem şanti, meyve salataları için yumuşak, pasta ve tatlılar için ise koyu kıvamda hazırlanmalıdır.

Meyveli Pasta Üzerine Jöle Süslemesinin Hazırlanması

Meyveli pastamızın üzerine dizdiğimiz meyvelerin parlak ve hoş bir görünümde olması için jöle kullanabilirsiniz. Marketlerden temin edeceğiniz hazır jöleler bu iş için uygundur. En yaygın aromalar vişne, çilek, limon, kivi, elma ve muzdur. Damak tadınıza en uygun aromaya sahip jöleyi alabilirsiniz. Yapılışları paketlerin arkasında da tarif edilir, gayet pratiktir. Jölenin hazırlanması için 2.5 çay bardağı kaynar su içinde eritilen bir paketin tamamına 2.5 çay bardağı soğuk su eklenir ve karıştırılır. Hafif soğuyup katılaşmaya başladığı zaman jöle dikkatlice pastamızın meyvelerinin üzerine yayılır. Dilerseniz, meyvelerin üzerine yaymak yerine jöleyi buzdolabında bekletip tamamen katı hal aldıktan sonra küp şeklinde keserek de süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bir dilimi ortalama 450 kaloridir.

Diyet Yapanlar İçin Meyveli Pasta

Eğer diyetteyseniz pastanızın kalorisini azaltmak için yağ kullanılan tariflerde light margarinleri, şeker yerine toz ya da sıvı tatlandırıcıları, çikolatalı tariflerde şekersiz çikolataları kullanabilirsiniz. Krem şantiyi hazırlarken light süt kullanabilir, krem şantiyi labne peyniriyle karıştırarak hafifletebilirsiniz. Şekerlemeli, konserve veya bekletilmiş meyveler ya da meyve marmelatları yerine taze meyve kullanmak da kaloriyi düşürecek ve pastayı daha sağlıklı hale getirecektir. Pastanızın kekini yaparken kullandığınız unu satın alırken de kepekli ya da tam buğday unu tercih edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri