Küçük Köstebek Pasta Küçük köstebek pasta, özellikle çocukların büyük bir keyifle tükettiği lezzetler arasında yer almaktadır. Kolay ve pratik bir tarif sayesinde küçük köstebek pastanızı yaparak çocuklarınızın yüzlerinde minik bir tebessüm oluşturabilirsiniz. Akşam çaylarında misafirlere ne sunsam derdine de artık son! Mutfağınızda ufak birkaç dokunuş sayesinde hazırlayabileceğiniz bu pasta ile konuklarınızın ağızları tatlanacak. Birçok kişi pasta yapmanın zor olduğunu ya da kıvamını tutturamayacaklarını düşünürler. Oysaki size vereceğimiz bu kolay tarif sayesinde yarattığınız lezzete siz de inanamayacaksınız. Küçük Köstebek Pasta Malzemeleri
Keki Islatmak İçin
Krema İçin
Küçük Köstebek Pasta Nasıl Yapılır? Gerekli olan tüm malzemeleri hazırladıktan sonra küçük köstebek pasta yapımına başlayabiliriz. İlk olarak derin bir kabın içerisine kırdığımız yumurtalar ve şekeri mikser yardımı ile iyice karıştırıyoruz. İyice köpürüp beyazlaşan yumurta ve şekerin içerisine süt ve sıvı yağı da ilave ederek karıştırma işlemine devam ediyoruz. Karışıma kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da yavaş yavaş çırpma işlemine devam ederek ekliyoruz. Karışımı topak topak olmayacak şekilde iyice çırpmak gerekiyor. Eğer mikser kullanmıyorsanız karıştırma işlemi için tahta kaşık kullanmanız gerekiyor. Bu esnada fırını 200 derecede ısıtırken hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye dökünüz. 200 derecede ısınan fırına tepsiyi yerleştirin ve kekinizi pişmeye bırakın. Küçük köstebek pasta kekimizi fırına koyduktan sonra krema yapımına geçebiliriz. Bir tencerenin içerisine sütü, şekeri ve unu ekleyerek tencereyi ocağa alıyoruz ve karıştırma teli ile sürekli çırpıyoruz. Kıvamını tutturduğumuz kremayı koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Bu esnada pişen kekimizi başka bir tepsinin içerisine ters çevirerek yan tarafa doğru ortadan ikiye bölüyoruz. Keki sütle ıslatarak geniş bir kabın içerisine koyuyoruz ve üzerine kremayı yayıyoruz. Kekin diğer kısmını da üzerine kapatarak kekimizi yarım saat dinlenmeye alıyoruz. Daha sonra kekimizi tekrardan ters çevirerek dilimlere ayırıyoruz ve bu müthiş pastayı sunum için servis tabaklarına alıyoruz. Biraz zor gibi gelse de aslında yaptığınızda bu tat için uğraşmaya değdiğini göreceksiniz. Ekstra olarak, pastanıza farklı bir dokunuş katmak isterseniz, kremanın içine muz veya çilek dilimleri ekleyebilir, üzerine rendelenmiş çikolata serpebilirsiniz. Bu, pastanızın daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun. |