Bisküvili krem şantili pasta, özellikle kadınlar gününde kolay hazırlanabilmesi özelliğiyle sıklıkla ve yaygın olarak tercih edilen pasta türüdür. Meyve ilâveleriyle süslemelerde renklendirilebileceği gibi sadece krem şantiyle de süslenen, hazırlanışı basit, yemesi kolay olan pastadır. Tam olarak yöresi nereye ait olunduğu bilinmiyor olup, genelde evlerde beş çaylarında tercih edilen bir tatlı pasta çeşididir. Sütle hazırlanan bir tatlı olması sebebiyle kakori oranı düşük olup, hazmı kolaydır.
Bisküvili Krem Şantili Pasta Malzemeleri 6 Kişilik
Muhallebisi için;
- 7 yemek kaşığı un
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kg. süt
- 100 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi
- Ara Harcı İçin;
- Bir kase kadar toz şeker
- Dövülmüş bir kase ceviz içi
- 1 çay kaşığı kadar tarçın
- Kakaolu yada sade olarak tercih edebileceğiniz krem şanti
Alt zemini için;
Bisküvili Krem Şantili Pasta'nın Yapılışı
Öncelikle 1 bardak süt ile birlikte mikser yardımıyla karıştıracağınız krem şantiyi hazırlayarak buzdolabında iyice donmasını bekleyerek hazırlayın. Dörtgen bir borcama petibör bisküvileri dizerek üzerlerine bir miktar süt dökün yumuşamalarını sağlayın. Ayrı bir küçük tencerede margarini eriterek süt, un, şeker karışımını topaklanmaması için orta ateşde karıştırarak pişirin. En son vanilyayı da karışıma ilâve ettikten sonra bir iki taşım kaynatıp, ocaktan indirin. Pasta'nın ara harcı için ceviz, şeker ve tarçın karışımını bir kapta karıştırın. Karışımı dörtgen borcama, dizmiş olduğunuz bisküvilerin üzerine serpiştirin.
Hazırlamış olduğunuz muhallebi karışımını da ara katlara sürerek, tepsinin yarı bölgesine kadar bisküvileri yerleştirene kadar bu işleme devam edin. Katları yeterli miktarda tamamladıktan sonra hazırladığınız krem şanti karışımını bisküvilerin en üstüne sürün ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Meyve parçalarıyla süsleme yapabileceğiniz gibi sade olarak da tercih edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.